Glamping bij de boer, boerderijvakantie

Glamping op de boerderij, de kinderen kunnen klimmen, klauteren en hutten bouwen op het erf, maar ook de boer helpen. Boerderijdieren verzorgen, buitenspelen, etc.

Overzicht Glamping vakanties


Glamping bij de boer

Logeren in een luxe safaritent bij de boer, op kindvriendelijke familiecampings op werkende boerderijen.

Een FarmCamps boerderijvakantie: logeren in een luxe safaritent of lodgetent met badkamer bij de boer. Kleinschalige, intieme boerderijen met veel rust en ruimte. Kinderen kunnen het boerenleven verkennen, boerderijdieren verzorgen en lekker buiten spelen. Hutten bouwen, vissen, skelteren, klimmen en klauteren, en bij warm weer lekker spetteren onder de sproeiers. Elke boerderij heeft een uniek boeren activiteitenprogramma voor jong en oud om spelenderwijs te leren over het leven op de boerderij. En er zijn avontuurlijke, natuurlijke speeltoestellen zoals de Hooi Hooi Speelschuur, de Water Pret Weide en de Stoere Boeren Stormbaan. Je kunt logeren op akkerbouwers, (biologische) melkveehouders vee- en pluimveehouderijen. Alle FarmCamps boerderijvakanties zijn in Nederland.

Kamperen op het erf van een Texelse boerderij. Texel heeft een ruime keuze aan goed verzorgde en uitgeruste boerderijcampings. De boerderijen zijn vaak nog in bedrijf, wat je een kans geeft om het Texelse boerenleven van dichtbij mee te maken. Er zijn 64 boerderijcampings te vinden op Texel.net. Tip: Boerderijcamping Vrije Vogel in Oudeschild is heel leuk met kinderen.

Glamping bij Het BoerenBed. Iedere Luxe BoerenBed Tent is compleet ingericht. In de keuken is koud stromend drinkwater, de tent heeft een houten vloer, er is een lekkere luie bank, en een wc. Op de Boerderij zijn warme douches. Je slaapt op echte bedden met heerlijke wollen dekbedden. Er zijn 3 slaapkamers waaronder een knusse ouderwetse bedstee. Er is geen elektra, voor verlichting worden olielampen en kaarsen gebruikt en je kunt koken op een hout gestookt fornuis in de tent. Of je kookt buiten op je eigen BakBecue, en eet aan de picknicktafel. Als je een HeerenBoer Tent boekt heb je een aantal extra’s zoals een Hot tub, privé douche, veranda en hangmat. Het BoerenBed heeft boerderijen in Nederland (15), Duitsland (3), Frankrijk (6), Engeland (36), en de Verenigde Staten (1).


Boerderijvakantie

Vakantie op een boerderij, in een appartement op het erf, of in de boerderij zelf.

Boerderijvakantie in Slovenië, niet ver van de grens met Oostenrijk. Lekker meehelpen met de boer en boerin, spetteren en dammetjes bouwen in de beek. Het erf is één groot speelparadijs. Tussen de fruitbomen door kijk je op ruige bergen. Bergwandelingen met voor liefhebbers een overnachting in een klassieke, houten berghut. Heerlijk eten voor groot en klein met veel producten van eigen (ecologische) boerderij. Je slaapt in de boerderij of in landelijke safaritenten.

Boerderijvakantie in Duitsland, op een mooie hoeve midden in een heuvelland met kronkelende riviertjes, dichte loofbossen en roofburchten. Lekker kanoën over de Wisent, fossielen zoeken, fietsen langs de watermolens, naar een druipsteengrot of de roofvogels van Ravenburcht. De kinderen helpen mee met het melken van de koeien. En ’s avonds lekker smikkelen aan de lange tafel op Landgut Schönhof.

Stijlvol kamperen in Frankrijk. Je verblijft op een volgens ecologische principes functionerend landgoed met bevlogen eigenaren. Met je GPS kun je op ‘natuursafari’ gaan, op zoek naar verborgen schatten. Maak de ’tour de boer’ en laat je adviseren bij het uitzoeken van wandelingen, kanotochten of een lekker lunchadresje in de omgeving. Nagenieten bij het uitzicht of het zwembad. Met eindeloos speelplezier voor de kinderen.


Meer Glamping

Voor meer informatie over Glamping kun je verder nog kijken op: Glamping met kinderen.