Vakantie met baby

Allemaal vragen

vakantie met babyAls je voor het eerst met op vakantie met baby gaat, dan komen er allemaal vragen op je af. Waar gaan we naartoe? Hoe lang mag de baby in een autostoeltje? Of zullen we met het vliegtuig gaan? Krijgt de baby dan geen last van zijn oortjes bij het opstijgen en landen? Zullen we in Nederland op vakantie gaan? Wat moeten we allemaal meenemen?

Vakantie met baby – ideeën

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw vakantie met baby:

Een goede voorbereiding

Als je op vakantie met baby gaat dan is het slim om je goed voor te bereiden. Een vakantie met baby is namelijk toch wel even iets anders dan een vakantie zonder baby. Om te beginnen is het handig om na te denken over de extra spulletjes die je onderweg nodig hebt voor je baby.

Inpaklijstje voor de baby

vakantie met baby zwembadZorg voor voldoende spullen voor de eerste paar dagen. Zo heb je van alles genoeg bij je, en kun je op je voorraadje teren voordat je een geschikte winkel op de vakantieadres gevonden hebt. Vul het lijstje aan als je iets te binnen schiet. Denk hierbij aan luiers, billendoekjes, potjes kindervoeding, billen crème, melkpoeder (als je de fles geeft). Je baby heeft ook een eigen paspoort nodig, vraag deze tijdig aan. Alles wat je niet direct nodig hebt, kun je (ruim) vooraf klaarleggen. En je kunt er elk moment spullen bijleggen.

Waar naartoe?

Waar je naartoe gaat hangt helemaal af van wat jij wilt. Als je gewend bent wat verder te reizen, dan kan dat met een baby ook prima. Bij AsiaDirect organiseren ze bijvoorbeeld een reis door Thailand met een baby. Maar ook in ons eigen land kun je heel goed op vakantie met baby.

Met je baby op vakantie in Nederland

Als je met je baby lekker dichtbij huis op vakantie wilt gaan dan kan dat heel goed. Geen lange reistijden, je kunt je noodzakelijke spulletjes voor de baby makkelijke ergens in de buurt shoppen, en mocht er onverhoopt toch iets misgaan dan ben je zo weer thuis. Ga naar Vakantie met baby in Nederland voor leuke vakantie ideeën in Nederland.

Met de auto naar het buitenland

vakantie met baby op het strandJe kunt ook met de auto op vakantie gaan. Zie je op tegen de reis? Met wat aanpassingen is het goed te doen. Probeer je reistijd in de auto zoveel mogelijk af te stemmen op de slaapjes van je baby, dus vertrek als de baby moet gaan slapen. En maak een lange stop als hij wakker is. Je kunt dan zelf even rustig wat gaan eten, en je baby kun je ondertussen lekker laten spelen op een kleed. Ga nog even wandelen en zorg dat de baby echt even afleiding heeft gehad, en weer klaar is voor de volgende autorit. Houd hierbij voldoende rekening met je baby, rijdt bijvoorbeeld liever niet langer dan 2 uur achter elkaar. Maar als de baby net lekker ligt te slapen, dan kun je best nog even doorrijden totdat hij wakker wordt.

Kamperen met je baby

Er zijn veel campings die rekening houden met baby’s. Zo kun je op veel plekken een stacaravan huren waar de nodige spulletjes voor je baby al aanwezig zijn, denk hierbij aan een babybadje, kinderbedje en kinderstoel. Ga naar de campings met faciliteiten voor baby’s in Nederland, of naar de campings met faciliteiten voor baby’s in Europa.

Vliegen met baby

Met het vliegtuig kun je op vakantie met baby naar een verdere bestemming, waar de zon zeker schijnt. Let hierbij op dat je de baby niet teveel blootstelt aan de zon, en goed insmeert met factor 40.
Reserveer een baby-basket indien mogelijk. Controleer de bagage-beperkingen: extra kilo’s worden altijd aangerekend. Babyproducten en -melk zijn toegestaan tijdens de vlucht.
In het vliegtuig kun je een flesje water (of bij de grotere baby’s een soepstengel) bij de hand houden tijdens het opstijgen en landen. Daarmee stimuleer je de baby te slikken, en klaart de baby meteen zijn oortjes. Als je flesvoeding geeft dan kun je warm water meenemen in een thermoskan, schone flessen, en melkpoeder in een poedertorentje. Hiermee kun je op elke gewenst moment een fles melk maken voor je baby.

Verre zonvakantie met baby

vakantie met baby in curacaoBen je een liefhebber van de zon, dan kun je prima met je baby op verre zonvakantie. Bereid je goed voor op de vlucht en neem genoeg mee voor tijdens de reis. Neem liever een voeding teveel dan te weinig mee, zo heb je altijd nog iets bij de hand mocht je onverhoopt te maken krijgen met vertraging. Voor verre zonvakanties kun je kijken bij: Verre reizen met een baby, maar er gaan ook All Inclusive vakanties naar zonnige bestemmingen, hier kun je ook vaak gebruik maken van een oppas-service. Of kijk bij de verre zonvakanties met peuter.

Tip: houd je zoveel mogelijk vast aan het ritme van thuis

Ga tijdens je vakantie met baby niet teveel doen: de baby is daar nog te jong voor. Zolang je je maar zoveel mogelijk vasthoudt aan het ritme van de baby kan er heel veel. Vaste etenstijden en voldoende slaap voor de baby zijn belangrijk.

Vakantie met baby – pagina’s:

Op de volgende pagina’s vind je het vakantie-aanbod voor een vakantie met baby: