Fietsvakantie met kinderen

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er georganiseerde fietsvakanties met kinderen mogelijk. Doordat de bagage voor je wordt vervoerd, kun je gemakkelijk met de kinderen van plaats naar plaats trekken en een avontuurlijke reis maken. Veel kinderen vinden fietsen leuk.

Met een stoere mountainbike of met fietszitjes en aanhangfietsen, er is een fietsvakantie voor alle leeftijden. Ook met een baby of peuter is een fietsvakantie goed te doen. Met een fietskar achter de fiets zit je kindje veilig en goed beschermd en is er voldoende gelegenheid voor een dutje onderweg.

Fietsvakantie met kinderen – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw fietsvakantie met kinderen:

Fietsvakanties binnen en buiten Europa

Er zijn fietsvakanties met kinderen mogelijk binnen en buiten Europa. Fietsen in Nederland, Frankrijk, Italië, of een wereldbestemming. Voor wie van fietsen houdt maar ook de wereld wil ontdekken.

Fietsvakanties met je eigen gezin

Ook individuele fietsvakanties met je eigen gezin zijn mogelijk. Net als bij de groepsreizen, zijn bij deze fietsvakanties de routes al voor je gemaakt en beschreven, de accommodaties geregeld en wordt je bagage vervoerd. Individuele fietsvakanties met kinderen worden georganiseerd door: SNP, Fietsrelax.nl, ANWB en Fietsvakantie Groningen.

Fietsvakanties met een groep

Bij deze fietsvakanties reis je met een groep, het leuke hiervan is dat de speelkameraadjes de hele vakantie meefietsen, dat is vertrouwd en gezellig! SNP en Sawadee organiseren groeps-fietsvakanties met kinderen.

Korte fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie Groningen organiseert leuke familie fietsvakanties in Groningen. Want Groningen is precies groot én klein genoeg voor fantastische tochten. Laat je verrassen door de rust, ruimte en de schilderachtige plekken. En dat allemaal zonder vermoeiend klimwerk. Maar wel: lekker spelen op het strand, leuke (kindvriendelijke) bezienswaardigheden onderweg en kortere fietsafstanden.

ANWB organiseert fietsvakanties in Nederland die goed te doen zijn voor kinderen vanaf een jaar of 8. De routes variëren van 20 km tot 45 km per dag. Meestal worden fietsdagen afgewisseld met een dag op de camping of in het hotel. Ze hebben ook fietskarren en/of aanhangfietsen en kinderzitjes beschikbaar voor als de kinderen nog te klein zijn om zelf te fietsen. ANWB zorgt voor het vervoer van je bagage, dus die hoef je niet mee te nemen op de fiets.

Fietsrelax.nl organiseert fietsvakanties in Nederland die geschikt zijn voor jong en oud. De fietstochten variëren in afstand, van 13 tot ruim 40 kilometer per dag.