Vakantie met peuter

Goed te doen

Vakantie met peuter

Op vakantie met peuter is heel goed te doen. Zolang je de reistijden niet te lang maakt en rekening houdt met het ritme van je peuter kan er heel veel. Probeer het ritme van je peuter daarom zowel onderweg als op je vakantiebestemming zoveel mogelijk hetzelfde te houden als thuis. Zorg ervoor dat de reistijden niet te lang zijn. Of je nu met de auto, trein of het vliegtuig op vakantie met peuter gaat, met de juiste voorbereidingen kun je het voor je peuter en jezelf zo aangenaam mogelijk maken.

Vakantie met peuter – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw vakantie met peuter:

Vakantie met peuter

Als je op vakantie met peuter gaat, dan is de aanwezigheid van een peuterbed en een kinderstoel erg handig. Ook is het fijn als er speeltoestellen of een zandbak aanwezig zijn, of een speelveldje waar ze lekker kunnen rondrennen. Met je peuter kan je ook nog in het voor- en naseizoen op vakantie, wat meestal veel goedkoper is dan het hoogseizoen.

Soort vakantie met peuter

Rondreizen met peutersKamperen is voor peuters een groot feest, lekker de hele dag buiten spelen en als de camping een goede omheining heeft hoef je ze niet voortdurend in de gaten te houden. Tip: als je gaat kamperen, neem dan een klein opblaaszwembadje mee voor bij de tent. Pret voor de kleintjes en je kan zelf even rustig vanaf een stoel toekijken! Ook een vakantiehuis of appartement is geschikt voor een vakantie met peuter. Vakantiehuizen, appartementen en bungalows bieden vaak een speciaal bedje voor een peuter. En ook op campings waar ze kant-en-klare bungalowtenten verhuren is het vaak mogelijk om een peuterbedje en kinderstoel te reserveren.

Afwisseling en variatie

Peuters zijn vaak heel energiek, speels en ondeugend. Ideaal voor een gezellige tijd samen! Het brengt echter wel met zich mee dat peuters zich snel vervelen en zich maar kort op één activiteit kunnen concentreren. Zorg dus voor een gevarieerd aanbod en wanneer je zelf even geen energie meer hebt, zorg er dan voor dat je peuter zich alsnog uit kan leven met bijvoorbeeld een speelkleed of een zandbak.

Activiteiten

varen met peuterLekker naar de zon, een actieve fietsvakantie of genieten van de wintersport, het is allemaal mogelijk op een vakantie met peuter. Sommige accommodaties bieden zelfs speciale kinderactiviteiten aan. Bijvoorbeeld crèches en kinderopvang, maar ook leuke animatie programma’s voor de (kleine) kinderen. Het makkelijkste is wanneer je accommodatie zich dichtbij leuke activiteiten bevindt. Zo hoef je niet al te ver te reizen naar die dierentuin of voor dat uurtje aan zee. Tip: plan activiteiten niet de hele dag, maar een dagdeel.

Vakantiepark of Attractiepark

Er zijn hele leuke vakantieparken en attractieparken voor peuters. Op deze vakantieparken hebben ze goede faciliteiten voor peuters, zoals een zwembad voor de kleintjes, een leuke speeltuin, en soms ook een animatieteam. Of ga naar een attractiepark, bijvoorbeeld de Efteling, Vakantiepark Oranje, of een Plopsa-park, dit zijn hele leuke bestemmingen waar peuters (en hun ouders) zich geen moment hoeven te vervelen.

KidsClub

kidsclub vakantie met peuterJe kunt ook met je peuter op een vakantie met KidsClub. Hier worden leuke activiteiten georganiseerd. Dit kan zowel voor je peuter als voor jou heel leuk zijn. Je peuter is even bezig met leuke activiteiten en de ouders hebben even tijd voor zichzelf. De activiteiten worden georganiseerd door een speciaal daarvoor opgeleid team, dus je kunt je peuter met een gerust hart een paar uurtjes achterlaten.
Tip: er is ook altijd een KidsClub aanwezig bij de All Inclusive vakanties met peuters.

Kindvriendelijke accommodatie

Veel reisorganisaties hebben hele leuke accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met een peuter. Waar je op kan letten bij het boeken is de aanwezigheid van peuter voorzieningen zoals bv: een baby/peuterbedje, kinderstoel, peuterzwembad, speeltuintje geschikt voor peuters. Het is vaak mogelijk om deze dingen al te selecteren bij het boeken, zodat je dat in ieder geval al geregeld hebt.

Verre reizen met een peuter

Verre zonvakantie met peuterAls je gewend bent verre reizen te maken en je wilt dit ook met je peuter doen, dan is dat zeker mogelijk. Je kunt zelf op pad gaan en alles regelen, maar er zijn ook reisorganisaties die verre reizen met een peuter aanbieden. Deze reizen zijn gepland in periodes waarin het klimaat heel geschikt is voor jonge kinderen, en buiten het dure hoogseizoen. Ga naar de Verre zonvakanties met peuter, of naar Rondreizen met een peuter.

Laagseizoen

Reizen in het laagseizoen is vaak stukken goedkoper dan tijdens de drukke schoolvakanties. Maak hier gebruik van als je kinderen nog niet leerplichtig zijn.

Let op

vakantie met peuter in de zon

Het is verstandig om je peuter niet bloot te stellen aan de schadelijkste zonnestralen op het heetst van de dag. Gebruik zonnecrème met een hoge factor en zorg ervoor dat je peuter gedurende de dag meerdere keren opnieuw ingesmeerd wordt, helemaal als ze vaak en lang in het water te vinden zijn.

Bij langdurige blootstelling aan de zon is het verstandig om je peuter een T-shirt te laten dragen en een hoedje of pet op te zetten. Peuters kunnen ook een leuke peuterzonnebril dragen zodat hun oogjes beschermd worden tegen de UV-stralen. Zorg er ook voor dat je peuter voldoende drinkt als het droog en warm weer is.

Vakantie met peuter – pagina’s:

Op de volgende pagina’s vind je het vakantie-aanbod voor een vakantie met peuter: