Kamperen met peuter in Europa

Hieronder vind je een overzicht van peutervriendelijke campings in Europa. Campings die zijn ingesteld op peuters, met speeltuinen en een zwembad met een peuterbad. Vaak kun je handige extra’s reserveren zoals een bolderwagen, kinderstoel, bedsteunen, etc.

Blijf je liever in eigen land, ga dan naar Kamperen met peuter in Nederland.

Peutervriendelijke campings in Europa

Op vakantie met baby’s en peuters bij Selectcamp: kindvriendelijke campings met veelal vlak terrein (fijn voor buggy’s en dreumesen die hun eerste stapjes zetten), en faciliteiten voor de allerkleinsten (peuter-sanitair en ondiepe zwembaden). De faciliteiten verschillen per camping, maar overal tref je veilige speelmaterialen. Bij je boeking kun je gratis een babybedje, kinderstoel, en babybad reserveren. De campings zijn voordelig geprijsd in het laagseizoen.

Kamperen met een peuter bij Homair. Campings met kinderclubs voor de 0-4 jarigen. Een comfortabele, gezellige stacaravan, faciliteiten voor peuters, geen tijdsverschil, een rustgevende, natuurlijke omgeving. Kies voor een ontspannen vakantie met je peuter voor een camping van Homair.

Vacanceselect: top 10 campings voor gezinnen met peuters. Campings waar waterpret, avontuur en ontdekking centraal staan. Alle campings hebben een watercomplex met ondiepe lagune of kinderbad en een miniclub.

Valenthèze is een ruim opgezette, kleinschalige, kindvriendelijke camping in Zuid-Frankrijk (grens van de Lot en Dordogne). Je kunt met je eigen tent/caravan komen kamperen, maar ze hebben ook luxe ingerichte safaritenten, een gîte, en een bungalow. Op het terrein bevinden zich verder een zwembad, ondiep beekje, kinderboerderij, sportvelden, jeu de boules banen, speeltuin, salle de jeux en vooral veel ruimte. In het restaurant kun je terecht voor een heerlijke maaltijd. De streek is heuvelachtig, een landelijk gebied waar geen concentratie van toerisme is, met authentieke Franse dorpjes waar de tijd niet van invloed lijkt te zijn. Ze hebben een speciaal weekarrangement ‘Kindervoetjes in het gras’ voor jonge gezinnen in het voor- en naseizoen.

Canvas Mini-Campers, campings met extra voorzieningen voor je peuter, speciaal geselecteerd op hun kindvriendelijkheid. Met speeltuinen en een zwembad met een peuterbad. De speciale baby- en peutervoorzieningen bestaan uit een kinderbedje, kinderstoel, buggy, peuterpakket (potje, babybadje, tafeltje met stoeltjes, veiligheidsrail voor een bed, stoelverhoger en een toiletopstap) en magnetron (in stacaravans).
De stacaravans kun je afsluiten met een veiligheidshekje. In de bungalowtent kun je met een veiligheidshekje ook het keukengedeelte afschermen.
Op 12 campings organiseert Canvas Holidays een Family Extra programma voor baby’s en peuters. Enkele FamilyExtra activiteiten (t/m 3 jaar): Mini Picasso’s, Met water spelen, Muziek & beweging, Circus, De drie beren, Boerderij vrienden, Diep in de zee en Mini safari.

Camping Birkelt (Luxemburg) en Camping Le Grand Dague (Dordogne, Frankrijk) bieden extra pret voor peuters met het speciale Camping Kids mini programma in het laagseizoen. Het peuterprogramma bestaat uit verschillende leuke activiteiten voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Denk hierbij aan activiteiten zoals knutselen, educatieve spellen, voorlezen met Tipy en Flora, een knuffelkwartier met Zipp en een poppenkastvoorstelling.

Kamperen met kleine kinderen bij TUI: veilige omgeving en rust in de avond, kinderbad, mini-disco, speeltuin, bijboeken baby-pakket. Klik voor de campings die geschikt zijn voor kleine kinderen halverwege de pagina bij ‘Hoe ziet jouw kampeervakantie er uit?’ op ‘Met kleine kinderen’.

Gustocamp heeft campings geselecteerd op veiligheid en vermaak voor kinderen. Alle campings hebben mooie zwembaden, liggen in een mooie omgeving, en hebben een klein of uitgebreid animatieprogramma. Ook aan de allerkleinsten is gedacht; de meeste campings bieden babyfaciliteiten, en op iedere camping kun je een kinderpakket bestellen, bestaande uit een kinderstoel, -bedje en -badje. In het voorseizoen is dit pakket gratis. Ook kun je op de meeste campings een buggy en/of bolderkar huren, en kun je een hekje krijgen om je veranda af te sluiten.

Suncamp holidays campings: mooie kindvriendelijke familiecampings aan zee, aan een meer of met een mooi zwembad. Ga met je een eigen tent of caravan, of verblijf in één van de compleet ingerichte tenten, stacaravans, bungalows of chalets.
Tip: als je op ‘Bekijk campings’ klikt, dan kun je links bij ‘Zwemmen’ nog selecteren op Peuterbad (voor 1-3 jarigen. Bij ‘Voor kinderen’ kun je nog selecteren op: Speeltuin, Indoorspeeltuin, Miniclub, Kinderboerderij, Animatieprogramma, etc.

Tohapi verhuurt comfortabele en volledig ingerichte luxe stacaravans, bungalowtenten en chalets op kindvriendelijke campings in Frankrijk, Spanje & Italië. De campings liggen vlakbij de zee, aan het strand of in het binnenland. Alle campings hebben activiteiten voor kinderen. Links op de website kun je bij ‘Activiteiten’ nog verder selecteren op: Animatie en Miniclub (4-12 jaar). Bij de beschrijving van de campings kun je vervolgens kijken welke activiteiten de camping allemaal heeft. Bij sommige campings kun je tegen bijbetaling een babybedje en kinderstoel huren (ca. €2 per stuk per nacht).

Canvas Zero2Five: leuke activiteiten speciaal voor kinderen onder de 5 jaar. Er zijn aparte activiteiten voor de jongste kinderen onder de 3 jaar, en voor 4-5 jarigen. Als ouder mag je er gezellig bij blijven, maar je kunt ook even lekker ontspannen bij het zwembad.

Nog meer campings in Europa

Voor nog meer kindvriendelijke campings kun je ook kijken op: Kindvriendelijke campings in Europa.

Meer kamperen met kinderen

Meer lezen over kamperen met kinderen? Ga dan naar de tips voor kamperen met kinderen. Of kijk voor leuke campings verder bij de andere pagina’s over kamperen: