Kamperen met peuter in Europa

Hieronder vind je een overzicht van peutervriendelijke campings in Europa. Campings die zijn ingesteld op peuters, met speeltuinen en een zwembad met een peuterbad. Vaak kun je handige extra’s reserveren zoals een bolderwagen, kinderstoel, bedsteunen, etc.

Blijf je liever in eigen land, ga dan naar Kamperen met peuter in Nederland.

Peutervriendelijke campings in Europa

Gustocamp heeft campings geselecteerd op veiligheid en vermaak voor kinderen. Alle campings hebben mooie zwembaden, liggen in een mooie omgeving, en hebben een klein of uitgebreid animatieprogramma. Ook aan de allerkleinsten is gedacht; de meeste campings bieden babyfaciliteiten, en op iedere camping kun je een kinderpakket bestellen, bestaande uit een kinderstoel, -bedje en -badje. In het voorseizoen is dit pakket gratis. Ook kun je op de meeste campings een buggy en/of bolderkar huren, en kun je een hekje krijgen om je veranda af te sluiten. Tip: in stacaravan Gusto Baby is al een babyfoon, nachtlampje, buggy en kinderstoel aanwezig. Deze stacaravan wordt alleen verhuurd aan gezinnen met een kind tot 3 jaar oud.

Peutervriendelijke campings van Eurocamp: campings met faciliteiten voor jou en je kleintje. Denk hierbij aan een peuterzwembad, speeltuintje, veilige plaatsen of plaatsen met veel schaduw en activiteiten voor jou en je peuter. Sommige campings liggen direct aan het strand. Ook kun je op de campings verschillende baby- en kinderartikelen bestellen: van kinderstoel, campingbedje, potje, babybadje tot aankleedkussen. De meeste producten kun je gratis bij je boeking reserveren. Alles staat dan bij aankomst voor je klaar. Ga je op vakantie in het voor- of naseizoen? Dan profiteer je van 10% Little Eurocampers korting.

Suncamp: mooie kindvriendelijke familiecampings aan zee, aan een meer of met een mooi zwembad. Ga met je een eigen tent of caravan, of verblijf in één van de compleet ingerichte tenten, stacaravans, bungalows of chalets.
Tip: als je op ‘Bekijk campings’ klikt, dan kun je links bij ‘Zwemmen’ nog selecteren op Peuterbad (voor 1-3 jarigen. Bij ‘Voor kinderen’ kun je nog selecteren op: Speeltuin, Indoorspeeltuin, Miniclub, Kinderboerderij, Animatieprogramma, etc.

Op vakantie met baby’s en peuters bij Vacanceselect: kindvriendelijke campings met veelal vlak terrein (fijn voor buggy’s en dreumesen die hun eerste stapjes zetten), en faciliteiten voor de allerkleinsten (peuter-sanitair en ondiepe zwembaden). De faciliteiten verschillen per camping, maar overal tref je veilige speelmaterialen. Bij je boeking kun je gratis een babybedje, kinderstoel, en babybad reserveren. De campings zijn voordelig geprijsd in het laagseizoen.

Vacanceselect: top 10 campings voor gezinnen met peuters. Campings waar waterpret, avontuur en ontdekking centraal staan. Alle campings hebben een watercomplex met ondiepe lagune of kinderbad en een miniclub.

Camping Birkelt (Luxemburg) en Camping Le Grand Dague (Dordogne, Frankrijk) bieden extra pret voor peuters met het speciale Camping Kids mini programma in het laagseizoen. Het peuterprogramma bestaat uit verschillende leuke activiteiten voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Denk hierbij aan activiteiten zoals knutselen, educatieve spellen, voorlezen met Tipy en Flora, een knuffelkwartier met Zipp en een poppenkastvoorstelling. Camping Birkelt kun je boeken bij: Suncamp, Estivotravel en LuxCamp. Camping Le Grand Dague kun je boeken bij: BestCamp, LuxCamp, Roompot en ANWB Camping.

Kamperen met kleine kinderen bij TUI: veilige omgeving en rust in de avond, kinderbad, mini-disco, speeltuin, bijboeken baby-pakket. Klik voor de campings die geschikt zijn voor kleine kinderen halverwege de pagina bij ‘Hoe ziet jouw kampeervakantie er uit?’ op ‘Met kleine kinderen’.

Tohapi verhuurt comfortabele en volledig ingerichte luxe stacaravans, bungalowtenten en chalets op kindvriendelijke campings in Frankrijk, Spanje & Italië. De campings liggen vlakbij de zee, aan het strand of in het binnenland. Alle campings hebben activiteiten voor kinderen. Links op de website kun je bij ‘Activiteiten’ nog verder selecteren op: Animatie en Miniclub (4-12 jaar). Bij de beschrijving van de campings kun je vervolgens kijken welke activiteiten de camping allemaal heeft. Bij sommige campings kun je tegen bijbetaling een babybedje en kinderstoel huren (ca. €2 per stuk per nacht).

Nog meer campings in Europa

Voor nog meer kindvriendelijke campings kun je ook kijken op: Kindvriendelijke campings in Europa.

Meer kamperen met kinderen

Meer lezen over kamperen met kinderen? Ga dan naar de tips voor kamperen met kinderen. Of kijk voor leuke campings verder bij de andere pagina’s over kamperen: