Vakantie met kinderen in Europa

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming in Europa met kinderen? Hier kun je ideeën opdoen voor een mooie camping, vakantiehuis, actieve vakantie, glamping accommodatie, leuke bestemming met pubers, etc.

Vakantie in Europa – ideeën:

vakantie in italieOp de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw vakantie in Europa:

Kamperen en Glamping

Kamperen blijft favoriet bij de meeste gezinnen met kinderen. Kijk bij kamperen met kinderen in Europa voor leuke campings. Of ga naar de campings met KidsClub.
Wil je graag kamperen, maar heb je geen tent? Of hou je van meer luxe? Dan is Glamping misschien wel iets voor jou. Glamping is een samenvoeging van Glamorous en Camping, en betekent luxe kamperen. Je verblijft dan in een compleet ingerichte safari- of lodgetent, en je slaapt op echte bedden! Kijk bij Glamping in Europa voor de leukste Glamping adresjes in Europa.

Vakantiehuis

vakantiehuisWil je meer comfort, dan kun je kiezen voor een vakantiehuis. Een ruime woonkamer, ingerichte keuken, een slaapkamer voor jezelf en een slaapkamer voor de kinderen. Of nog luxer: kies voor een vakantiehuis met een vaatwasser, magnetron en wasmachine. Bij veel vakantiehuis-aanbieders kun je op kindvriendelijke kenmerken selecteren, zoals bijvoorbeeld een kinderbedje, kinderstoel, traphekje, speeltuintje buiten, afgezet terras, zwembad, etc. Ga voor meer informatie naar kindvriendelijke vakantiehuizen of ga meteen naar het aanbod: vakantiehuis met kinderen, of vakantiehuis met baby of peuter.

Vakantiepark

Op een vakantiepark is het voor kinderen ook feest. Vaak is er op het park een zwembad met peuterbad, meerdere speeltuinen, en in de vakantieperioden is er op veel parken animatie voor de kinderen. Kijk bij de kindvriendelijke bungalow- en vakantieparken in Europa.

Kindvriendelijk hotel

Kindvriendelijke hotels zijn ingesteld op het plezier van ouders en kinderen. Vaak vind je er een speeltuin en een zwembad. Je kunt er vaak een familiekamer boeken, waar je met je hele gezin in kunt slapen. Meestal staat er een tweepersoonsbed en twee losse bedden in de kamer, of soms een slaapbank voor de kinderen. Als je oudere kinderen hebt kunt je ook voor twee geschakelde kamers kiezen. Dit zijn kamers met een tussendeur.

Kidsclub vakantie

In sommige hotels en campings is een KidsClub aanwezig. Een speciaal daarvoor opgeleid animatieteam doet dan leuke activiteiten met de kinderen. Tekenen, schilderen, knutselen, etc. Alles wordt eraan gedaan om het de kinderen naar hun zin te maken. De activiteiten worden altijd voor verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd, zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Ga naar de KidsClub vakanties.

Actief met het hele gezin

Vakantie kan ook juist een moment zijn om leuke dingen te doen met het hele gezin. Zo ontdek je samen met je kinderen, wat Europa allemaal te bieden heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een actieve vakantie in de Ardennen of Oostenrijk? Hier kunnen ze klimmen, kanoën of gewoon de bijzondere plekken in de natuur verkennen. Heb je liever een wat meer culturele vakantie voor het gezin? Europa kent een groot aantal kastelen waar voor kinderen veel te ontdekken valt. Blijf dus niet op de camping of in je huisje zitten, maar trek er gezellig samen op uit. Ga naar de Actieve vakanties met kinderen of de Fietsvakanties met kinderen.

All-inclusive relaxen

All-Inclusive vakanties zijn nog altijd populair. Ook met kinderen is dit een prima mogelijkheid. Er zijn genoeg plekken die volledig zijn ingesteld op gezinnen. Een heerlijk zwembad, een leuke kinderclub en verschillende mogelijkheden om te sporten: dit houdt je kind de hele vakantie lekker bezig. En ondertussen kun jij lekker genieten van een cocktail aan het zwembad en helemaal tot rust komen. Bij het eten geniet je van de enthousiaste verhalen over alles wat je kind die dag heeft beleefd.

Welk vervoer?

Als je naar het buitenland gaat dan duurt de reis ernaartoe langer dan 3 uur. Ga je met de auto of met het vliegtuig? Veel ouders zien er tegenop om met de kinderen te vliegen, zeker wanneer ze wat kleiner zijn. Heb jij al nachtmerries over dat je kind begint te jengelen in het vliegtuig? Dan is een autovakantie een goed alternatief. Zeker wanneer je onderweg ouderwetse spelletjes speelt met het hele gezin, kom je meteen al in de vakantiestemming. Kies het vervoer dat het beste bij jou, je gezin en de bestemming past.

Met de auto

Met de auto kun je prima op vakantie in Europa. Je rijdt zelf naar je bestemming, in jouw tempo, kunt veel bagage meenemen, en op je bestemming heb je je eigen auto tot je beschikking. Ga voor tips naar Autovakantie met kinderen. Of huur een auto op je bestemming bij TUI Cars.

Met het vliegtuig

Met het vliegtuig kun je wat verder weg op vakantie, naar zonnige bestemmingen. En als je in Europa blijft, dan is de vliegreis maximaal een paar uurtjes. Bereid je goed voor op de reis, zorg dat je de favoriete knuffel van je kleintje in je handbagage hebt, neemt wat kleine speelgoedjes mee, of koop een paar kleine kadootjes/boekjes voor tijdens de vlucht. Zo gaat de tijd in het vliegtuig extra snel. Ga naar de Kindvriendelijke vliegvakanties.

Parkeren op Schiphol

Vlieg je via Schiphol, dan is het handig en voordelig om je auto te parkeren op P3 Lang Parkeren. P3 Lang Parkeren is van Schiphol zélf, de gratis snelbus brengt je in 5 minuten naar Schiphol. Tip: het is mogelijk om je bagage al in te checken op P3, dan hoef je dus niet alle koffers en tassen mee te slepen naar de vertrekhal.