Glamping met kinderen

Glamping, de nieuwste kampeertrend

Wellicht heb je al wel eens van Glamping gehoord: luxe kamperen in een volledig ingerichte bungalow- of safaritent. Glamping komt van glamorous en camping, en is tegenwoordig een echte rage geworden.

Glamping – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw Glamping vakantie:

Luxe kamperen

Glamping is eigenlijk hetzelfde als kamperen, maar dan met een luxueus tintje. Je verblijft namelijk in een super-de-luxe lodge- of safaritent, die helemaal is ingericht. De één nog meer glamorous dan de ander. Hou je er niet van om op een luchtbed te slapen, heb je behoefte aan een echte stoel, een ingerichte keuken, maar wil je toch het liefst kamperen met de kinderen? Dan is Glamping misschien wel helemaal iets voor jullie!

Wel de voordelen en vrijheid van een camping, maar niet de nadelen van een tent. En, je hoeft niet te sjouwen met allemaal kampeerspulletjes, want er zijn al: echte (boxspring-) bedden, een ingerichte keuken, stoelen, tafel, en ook nog eens in luxe uitvoering. Sommige glamping accommodaties hebben zelfs een douche, toilet, flatscreen of vaatwasser.

Comfortabel en luxueus

Deze manier van kamperen biedt je dezelfde luxe en comfort als een vakantiehuis / appartement of stacaravan. Het enige verschil is dat je huisje op de camping staat. Je geniet dus van het comfort van een huisje, en de gezelligheid en vrijheid van een camping. En je hoeft uiteraard niet zelf je tent op te zetten, want die staat al helemaal voor je klaar.

Glamping met kinderen

Voor kinderen is een camping ideaal, lekker de hele dag buiten, en met nieuwe vakantievriendjes spelen. Maar ja, dan moet je dus wel een tent hebben en kampeerspullen. En dan moet je het niet erg vinden om een tijdje minder luxe te ‘wonen’, een slechte keuken te hebben, klapstoelen, luchtbedden, etc. Als je hier nu tegenopziet, maar toch graag wilt kamperen, dan is Glamping precies wat je zoekt. Kamperen in luxe, volledig ingerichte tenten is namelijk heel relaxed.

Glamping in Nederland

In Nederland kun je op veel plekken mooie Glamping hotspots vinden. Op Glamping Nederland vind je een overzicht van deze adressen voor luxe kampeerders in Nederland.

Glamping in Europa

Glamping is in heel Europa te vinden, de meeste glamping plekken vind je in Italië en Frankrijk. Maar ook in de andere echte kampeerlanden zoals Spanje, België, Duitsland, en sinds kort ook in Portugal, Denemarken en Zweden vind je steeds meer leuke glamping adressen. Op veel plaatsen zijn er luxe lodge- en safaritenten te vinden. Kijk op Glamping Europa voor een overzicht van deze Glamping adressen.

Glamping bij de boer

Logeren in een luxe safaritent bij de boer, op kindvriendelijke familiecampings op werkende boerderijen. De kinderen kunnen klimmen, klauteren en hutten bouwen op het erf, maar ook de boer helpen. Ze kunnen boerderijdieren verzorgen, maar ook lekker buitenspelen. De kinderen worden boeren-knechten op de kampeerboerderij. De safaritenten zijn volledig uitgerust, comfortabel, en bieden rust en ruimte.

Glamping bij de boer kan zowel in Nederland als in het buitenland, kijk bij Glamping bij de boer – boerderijvakantie, voor een overzicht van deze leuke vorm van kamperen op de boerderij.

Bijzondere accommodaties: Tipitent, Boomhut, etc.

Veel reisorganisaties hebben in hun glamping reisaanbod niet alleen luxe safaritenten opgenomen, maar ook bijzondere accommodaties zoals een tipitent of een boomhut. Bij Glamping – Origineel kamperen, vind je een overzicht van deze leuke, bijzondere accommodaties.