Kindvriendelijke campings

Kindvriendelijke campings

campingWil je kamperen met je kinderen dan is een kindvriendelijke camping een goede keus. Op een kindvriendelijke camping zijn veel faciliteiten voor (kleine) kinderen, maar ook voor de oudere kinderen is er genoeg te doen. Bekijk bij het zoeken naar een camping wat voor faciliteiten er op de camping zijn (kinderzwembad, speeltuin) en of er bijvoorbeeld een recreatieteam aanwezig is. Speelplaatsen zijn voor kleine kinderen natuurlijk ook altijd leuk. Voor de wat oudere kinderen is een disco belangrijk. Kijk ook of er zwemgelegenheid is op de camping of eventueel in de buurt. Er zijn ook campings te vinden die echt heel erg op gezinnen met kinderen zijn gericht, dit zijn de zogenaamde kindercampings.

Kindvriendelijke camping – ideeën:

Kamperen met kinderen – tips

Meer lezen over kamperen met kinderen? Ga dan naar de tips voor kamperen met kinderen. Wil je graag kamperen, maar heb je geen eigen tent of caravan? Huur een volledig ingerichte bungalowtent of stacaravan op een camping. Veel bungalowtenten hebben echte matrassen, een gasfornuis, koelkastje en keukengerei. Ook zijn er stacaravans die zijn voorzien van airco.

Kindercamping met privé sanitair

Geniet van de voordelen van een kindercamping met privé sanitair: het is altijd beschikbaar, schoon en je hebt veel privacy. Nooit meer wachten tot er een wc of douche vrijkomt, laat je douche-spullen gewoon staan, en ’s nachts vlakbij naar de wc! Privé sanitair op de camping kan op twee manieren: een eigen unit op je kampeerplek, of privé sanitair in het sanitairgebouw op de camping.

Glamping

Glamping, ofwel ‘glamorous camping’, is dé nieuwe trend op kampeergebied. Verblijf in een luxe mobile home of luxe tent en ervaar de luxe van een hotel gecombineerd met de vrijheid van een camping. Tijdens een ‘glamping’ vakantie beschik je over nog meer luxe faciliteiten in je tent of stacaravan, zoals bijvoorbeeld echte bedden, een douche, toilet en een luxe ingerichte keuken.

Campings met animatie / KidsClub

Op campings met een KidsClub wordt er van alles voor de kinderen georganiseerd. Op deze campings zullen de kinderen zich geen moment vervelen. De animatieprogramma’s richten zich op verschillende leeftijdsgroepen: 0-4; 5-11; 12-16 jaar. Wat is er mooier dan je kinderen te zien genieten op een leuke kindercamping? De kleintjes kunnen veilig spetteren in het pierebadje, en de oudere kinderen vermaken zich in het grote zwembad, terwijl jij onder je zonnebril stiekem een oogje in het zeil houdt… dat is ook vakantie voor jou! Ga naar de Campings met animatie / KidsClub.