Verre reizen met kinderen

verre reizen met kinderenBen je altijd al reislustig geweest en houd je ervan om verre reizen te maken? Dan zal je jouw kinderen ongetwijfeld eens willen meenemen naar zo’n verre reis. Het is echter wel verstandig om rekening te houden met de wensen van alle leden van het gezin. Stem de reis dus ook af op je kinderen, zodat iedereen een fantastische tijd kan beleven. Zo haal je het meest uit jullie reis. Tref je de juiste voorbereidingen, dan zal je binnenkort een verre reis maken die het hele gezin nooit meer zal vergeten!

Verre reizen met kinderen – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw verre reis met kinderen:

Laat kinderen de wereld ontdekken

verre vakantie met kinderenZelfs de jongste kinderen kunnen behoorlijk wat opsteken van verre reizen. Door kinderen vroeg te laten kennismaken met andere culturen en prachtige landschappen maak je een vakantie niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Omdat kinderen in staat zijn om de indrukken die ze opdoen snel te verwerken, zullen zij veel leren in een relatief korte tijd. Door verre reizen met je kinderen te maken zorg je ervoor dat zij veel levenservaring opdoen en hun horizon op jonge leeftijd al verbreden. Hier zullen ze hun hele leven profijt van hebben.

Voorbereiding van een verre reis met kinderen

verre reizen met kinderen curacaoWil je er een mooie reis van maken, dan kun je je kinderen voor vertrek alvast wat achtergrondinformatie geven over de reisbestemming. Zoek de bestemming samen op in de atlas, bekijk foto’s in de reisfolder of op de website van de reisaanbieder. Bekijk ook samen hoe lang de reistijd zal zijn, als het 10 uur vliegen is dan kunnen ze van te voren alvast bedenken hoe ze zichzelf die tijd kunnen gaan vermaken. Leer alvast wat woorden in de taal van de bestemming, bijvoorbeeld: goedemorgen, dankjewel, alsjeblieft. Of leer tellen van 1 tot 10 in de taal van het land. Ga naar de bibliotheek en zoek naar boeken over de bestemming. Al deze informatie komt natuurlijk helemaal tot leven tijdens de reis!

Geschikte accommodatie voor jong en oud

verre reizen met kinderen jan thielOf je nu voor een tropische bestemming of een ijzig oord kiest, het is van groot belang om de accommodatie te vinden die bij jouw en je kinderen past. Hou dus bij het kiezen van je verblijf de wensen van je kinderen in je achterhoofd. Reis je met een baby, dan is het slim om te letten op speciale voorzieningen zoals beschikbaarheid van een babybedje of magnetron. En let er op dat de reistijden enigszins aansluiten op het ritme van je baby. En als je met pubers op vakantie gaat, zijn de omgevingsfactoren weer een belangrijk aandachtspunt. Tieners vinden het vaak gezellig om in een bruisende omgeving te verblijven. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om jouw opgroeiende kinderen eens in aanraking te laten komen met een rustige natuuromgeving. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Kindvriendelijke reizen naar spannende bestemmingen

verre reizen met kinderen miamiKies een bestemming die geschikt is voor het hele gezin. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed naar Amerika met kinderen. Gelukkig zijn er veel gespecialiseerde reisorganisaties waar je reizen kunt boeken die helemaal zijn afgestemd op kinderen. Je hoeft niet bang te zijn dat een bepaalde bestemming is uitgesloten omdat je met kinderen reist. Het aanbod is namelijk groot en divers. Zowel koude als warme oorden kunnen worden bezocht met kinderen van alle leeftijden. Jouw favoriete bestemming zit er vast en zeker tussen. Kijk dus snel naar de mogelijkheden voor het maken van verre reizen met kinderen, zodat je binnen de kortste keren zorgeloos met de kinderen kunt vertrekken naar jouw ideale verre bestemming!