Tienercampings

Tienercampings: les prairies de la merTienercampings hebben veel voordelen als je met pubers reist. Ze kunnen hun eigen gang gaan en hebben leeftijdsgenoten waar ze samen dingen mee kunnen ondernemen. Maar aan de andere kant zijn de ouders toch in de buurt om toezicht te houden.

Soms kunnen ze in een eigen tentje kamperen, eventueel een stukje verderop op de camping.

Tienercampings

Met tieners is het steeds moeilijker om een leuke camping te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de leukste tienercampings in Nederland en Europa. Ga meteen naar:

Tienercampings eisen

Tienercamping Les Prairies de la MerTienercampings zijn dun gezaaid, de meeste kindercampings zijn gericht op gezinnen met jongere kinderen. Maar als je goed zoekt dan zijn er toch meerdere tienercampings te vinden in Nederland en Europa.

Deze tienercampings organiseren leuke activiteiten voor de aanwezige tieners. Ook hebben deze campings vaak sportactiviteiten, een zwembad en een disco. De tienercampings op deze pagina voldoen aan de volgende eisen:

  • Er is een hang-out of ontmoetingsplek om te chillen
  • Er is een disco of andere gelegenheid om uit te gaan
  • Er zijn leuke activiteiten speciaal voor tieners
  • Er zijn genoeg leeftijdsgenootjes

Vooral de laatste is belangrijk: de aanwezigheid van leeftijdsgenootjes. Maar die zijn automatisch aanwezig als er aan de eerste drie eisen is voldaan. Ga meteen naar Tienercampings in Nederland of Tienercampings in Europa


Tienercampings in Nederland:

Molecaten biedt op een groot aantal campings / vakantieparken een programma dat past bij 11-plussers. Zo bieden ze o.a. droppings, gamen, chillen, filmmarathons etc. voor tieners vanaf 11 jaar.

Ardoer heeft campings op de mooiste plekjes van Nederland. Sommige vakantieparken bieden ook speciale faciliteiten en activiteiten voor tieners/12+’ers (tijdens het boeken kun je links in het menu bij ‘Animatie’ > ‘Kinderen van 12 tot 18 jaar’ aanvinken).

Camping ‘t Kuierpad (in Drenthe) heeft een overdekt zwembad, buitenzwembad met glijbaan en een all-weather skibaan. Er is een animatieteam die zorgt voor een leuk programma voor vier leeftijdsgroepen, dus ook voor de pubers. Voor de tieners is er verder nog disco ‘het keldertje’.

Op camping / vakantiepark De Kuilart (Friesland) is veel te doen voor tieners. Ze kunnen leren zeilen in 4 dagen, suppen, windsurfen, flyboarden, een bootje huren, of meezeilen met een skutsje. Er is ook een uitdagende skateramp. Het subtropische zwembad heeft o.a. een stroomversnelling, borrelbanken en een waterglijbaan. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans, bungalows en chalets.

Camping ‘t Strandheem (Groningen) is ideaal voor tieners. Tijdens de schoolvakanties is er voor de tieners een animatieprogramma. En er is een jeugdhonk en disco voor de tieners. Op de camping is een overdekt zwembad en een midgetgolfbaan. Naast de camping ligt een groot recreatiemeer met een heerlijk zandstrand. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans en ingerichte tenten.

Op camping Wedderbergen (Groningen) is er voor de tieners een speciaal animatieprogramma. De camping heeft een natuurbad met zandstrand en een overdekt zwembad met bubbelbad en stroomversnelling. Je kunt een kampeerplaats op de camping boeken, maar ze verhuren ook ingerichte stacaravans.

Op Vakantiepark Het Stoetenslagh (Overijssel) hebben tieners hun eigen plek (De Box), waar ze leeftijdsgenoten ontmoeten en samen kunnen poolen, darten of tv kijken. Ook is er een animatieprogramma voor tieners met activiteiten zoals beachvolleybal, lasergamen, kanoën, survival en beachparty’s. In de zomervakantie is er disco tot 01.00 uur. In de maanden juli en augustus komen er veel gezinnen met tieners. Je kunt een kampeerplaats of accommodatie (chalet, lodge, stacaravan) huren bij BungalowSpecials en bij ANWB Camping.

Camping Vakantiepark De Luttenberg (in Overijssel) organiseert activiteiten voor de Maxis, leeftijd van 8-11, Teenagers van 12-17 en de Volwassenen van 17 jaar en ouder. Denk hierbij aan voetbal, volleybal, tafeltennis, Gotcha, wie is de mol, dans- en theaterworkshops etc. De Luttenberg ligt in de groene omgeving van het Salland.

Op Kampeerdorp de Zandstuve in Overijssel is er een animatieconcept, genaamd Chilz! De activiteiten zijn uitdagend en speciaal voor kinderen ouder dan 10 jaar. Naast deze activiteiten hebben ze ook een eigen Chill hoek: Stuvers chill! In deze hangout kunnen ze chillen, computeren, gamen of andere coole dingen doen.

Camping Vakantiepark Eiland van Maurik (in Gelderland) heeft voor 12 jaar en ouder een speciale relaxhoek, waar zij met hun nieuwe vrienden kunnen ontspannen. En er is een eigen recreatieteam voor de 12-plussers. De camping ligt in de Betuwe. Huur een safaritent of stacaravan bij Vacanceselect of Bungalowspecials, of een kampeerplaats of stacaravan bij ANWB Camping.

Op camping/vakantiepark De Scherpenhof (Gelderland) hebben de tieners een eigen Chillzone: Hangplek Chillz. Hier zijn games, arcadespellen, een pool-, tafelvoetbal- en tafeltennistafel en een dansruimte voor discofeesten. De tieners kunnen hier neerploffen voor de tv, inloggen op het gratis Wifi netwerk en leeftijdsgenoten ontmoeten. Je kunt hier komen kamperen met je eigen tent, caravan of camper, of een 6-persoons safaritent huren.

Camping Prinsenmeer (Noord-Brabant) ligt aan een recreatiemeer met zandstrand. Je vind hier spectaculaire glijbanen, waterfietsen en een beachvolleybalveld. Ook is er een subtropisch zwemparadijs. Voor tieners worden er in de zomervakantie activiteiten georganiseerd. Soms vanaf 16 jaar. En er is een discotheek op de camping. Je kunt hier een kampeerplaats, stacaravan of chalet huren.

Molecaten Park Bosbad Hoeven (in Noord-Brabant) heeft een activiteitenprogramma voor tieners. Met activiteiten zoals een dropping en moonlight swim. Ook worden er gezellige avonden in het jongerenhonk georganiseerd. Voor de jeugd vanaf 12 jaar hebben ze activiteiten zoals een filmmarathon, gamenight en disco.

Op Camping TerSpegelt (Noord-Brabant) hebben ze hele coole activiteiten voor tieners. Ze kunnen achter een speedboot gaan bandraften, blobben, klimmen, tokkelen en een challengeparcours doen. Na al deze activiteiten kunnen ze chillen in de hangout of naar de outdoor cinema. Op de camping is ook nog een zwembad en een recreatiemeer. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans.

Op Camping De Achterste Hoef (Noord-Brabant) hebben ze voor tieners de Chillerzz jeugdlounge. Hier kunnen de aanwezige tieners (12+) loungen en chillen op de grote bank en genieten van een muziekje. Ook worden er lounge & disco avonden georganiseerd.

Camping de Hertshoorn (op de Veluwe) heeft een speciaal 12+ programma voor tieners. Ze hebben ook een High-School-Home (aparte ruimte voor de tieners) met gratis wifi, DVD en games. Hier kunnen de tieners chillen en relaxen, maar ook actief bezig zijn, zowel creatief als sportief.

Recreatiepark De Boshoek op de Veluwe heeft een speciaal programma voor de tieners. Tijdens het hoogseizoen is er een entertainer aanwezig, die hen vermaakt op de supercoole zolder met mini-bioscoop en games zoals airhockey, poolbiljart en nog veel meer.

Molecaten Park Flevostrand aan het Veluwemeer, is een geweldige locatie voor de kleine en grote watersportliefhebber. Voor jongeren vanaf 11 jaar wordt een tiener-programma aangeboden. En voor de jeugd vanaf 14 jaar is er het jongerenhonk.

Camping Resort Zuiderzee is de ideale plaats voor een kampeervakantie met pubers. De camping ligt in Flevoland direct aan het Veluwemeer met een eigen zandstrand. ’s Avonds kunnen de tieners naar de discotheek op de camping. Of ga naar Attractiepark Walibi Wold, dat ligt op slechts 1,5km van de camping.

Op Camping ‘t Noorder Sandt (Noord-Holland) hebben ze vooraan op de camping een Hang-out. Dit is een chill-plek voor de tieners. Ze kunnen elkaar hier ontmoeten en lekker ‘hangen’. En in het hoogseizoen worden hier kampvuren, barbecues en andere gezellige avondjes georganiseerd door de Teenage-medewerker.

Rondeweibos (in Zuid-Holland aan de Noordzeekust) is een gezellige gezinscamping met de zee op loopafstand. Speciaal voor de tieners is er een Chill Club waar ze kunnen gamen, airhockey en tafeltennis spelen of lekker kunnen chillen. Het animatieteam organiseert activiteiten waarin op dat moment interesse is.

Op Camping Duinrell (Zuid-Holland) is er voor tieners veel te beleven. In attractiepark Duinrell en in het Tikibad zijn er veel leeftijdsgenootjes te vinden om mee op te trekken tijdens de vakantie. Ze kunnen ook actie opzoeken op de Adventure Mountain waar ze kunnen handboogsschieten, low ropes, tokkelen, abseilen en boomklimmen. Verblijf in een Duingalow of Lodgetent, of reserveer een plekje op de camping. Of boek een stacaravan of bungalowtent bij Vacanceselect, Canvas Holidays, Koko Holidays, of Allcamps.

Camping Hoogduin ligt direct achter het hoge duin in Zeeuws-Vlaanderen. Speciaal voor de jeugd vanaf 11 jaar is er een jongerenhonk. Ideaal om leeftijdsgenoten te leren kennen en samen een leuke vakantie te beleven. In overleg met het animatieteam worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de tieners.

Op Camping Wijde Blick bij Renesse in Zeeland is er voor tieners genoeg te doen. Er is een binnenzwembad, tafeltennistafel, volleybalveld, sport-/spelveld en Family Fun met air-hockeyspel, schietspel en een biljarttafel. En ’s avonds is er leuke muziek, gave lichten en heel veel schuim op de schuimparty. De camping ligt op 1,5 km van het Zeeuwse strand. Bij Molecaten kun je verschillende 4 tot 6 persoons chalets huren. Of huur een kampeerplaats bij Molecaten of ANWB Camping.

Hof Domburg en Kamperland (in Zeeland) hebben beide een ChillZone. Tieners van 13 t/m 17 jaar kunnen hier poolen, gamen, muziek luisteren, dansen, en er is gratis WIFI. Er worden regelmatig disco-avonden, kampvuren, beachvolley en dance-contests georganiseerd. Op deze 2 Roompotparken hebben ze ook stacaravans, tenten en kampeerplaatsen. Op Weerterbergen (Limburg) en Buitenhof Domburg (Zeeland) hebben ze ook een ChillZone.

Landgoed Ginkelduin op de Utrechtse Heuvelrug heeft speciaal voor tieners The Lounge, oftewel het jongerenhonk. Ze kunnen er chillen, leeftijdsgenoten treffen, gamen en genieten van themafeestjes. Vanuit The Lounge worden diverse activiteiten voor de tieners georganiseerd.

Op Camping Gulperberg in het zuiden van Limburg organiseert het WAU! Animatieteam (voor tieners) regelmatig bij het zwembad een gezellige ‘poolparty’, of lekker sporten met elkaar op het sportveld. Ook kun je handboog schieten, klimmen in het nabijgelegen klimcentrum of deelnemen aan de vele ‘outdoor challenges’. Je kunt een kampeerplaats, bungalowtent, safaritent of chalet huren bij Vacanceselect of Suncamp.


Tienercampings in Europa:

Op vakantie met tieners bij Gustocamp. Campings in Italië die ideaal zijn voor een vakantie met tieners. Disco, sport, zwembaden, actie, uitdaging en contact met leeftijdsgenootjes. Wel een beetje vrijheid, maar er kan ook een oogje in het zeil worden gehouden.

Vakanties met tieners bij Canvas Holidays. Natuurlijk zijn de beste campings voor tieners groot en levendig, met veel faciliteiten en activiteiten. Er is altijd wel wat te doen bij het zwembad, de spelletjeskamer, het café of het restaurant. Er zijn vele activiteiten mogelijk, zoals windsurfen, kanoën, jetskiën, sportwedstrijden en filmavonden. Wie niet zo actief is kan luieren in en rond het zwembad of lol maken op de glijbanen. In het hoogseizoen is er ‘s avonds, op de meeste campings, entertainment, zoals een disco of shows.

Campings met tienerclub bij Homair, met veel activiteiten en animatie voor tieners. De tieners kunnen hun eigen programma samenstellen. Sporten, toernooien, diverse spelen, zwemmen op het strand of in het zwemparadijs, luieren…

Glamping met tieners bij Villatent. Villatent verhuurt luxe ingerichte villatenten op campings in Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Als je op hun website links bij de ‘filters’ selecteert op: ‘Glamping met tieners’ dan krijg je een overzicht van alle campings die leuk zijn voor tieners. Villatent verhuurt drie soorten glamping tenten: Villatent Luxe, Villatent Luxe met sanitair en Villatent Luxe met sanitair XL.

Op de Canvas Family Extra campings zijn er ook activiteiten speciaal voor 12 tot 18-jarigen. Hier maken tieners kennis met hun leeftijdgenoten en genieten van hun vrije tijd en de gezellige activiteiten. Kanoën, snorkelen, vlotten bouwen, survivallen, etc.

Camping Les Biches in Frankrijk ligt heel mooi in het bos, in de zonrijke Vendée. Er is een zwembad met glijbanen en een overdekt zwembad. De camping heeft sportvelden en er is een disco voor tieners. Er is Nederlandstalig personeel, en er worden activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Bij veel Yelloh! Village campings in Frankrijk vind je een Yelloh!Teens club. Bij deze tienervakantieclub worden elke dag coole activiteiten georganiseerd voor tieners van 13 tot 17 jaar. Van sporttoernooien, creatieve workshops, tot gave tienerdisco’s. En ze kunnen lekker chillen met hun eigen vrienden. Yelloh! Village campings kun je vinden bij Suncamp en Vacanceselect (niet iedere Yelloh! Village camping heeft een Yelloh! Teens club, check dit even van tevoren).

Campings voor tieners van Vacanceselect, met activiteiten en faciliteiten voor tieners. Samen naar de campingdisco, liggen aan het zwembad en zingen en dansen met het animatieteam. Vacanceselect heeft een top 10 samengesteld van campings die zich richten op gezinnen met tieners.

Campings met een Tienerclub bij Tohapi, uitdagende activiteiten, enerverende sporttoernooien, etc. Tohapi verhuurt comfortabele en volledig ingerichte luxe stacaravans, bungalowtenten en chalets op campings in Frankrijk, Spanje & Italië. Veel campings hebben activiteiten voor tieners of zelfs een Tienerclub, selecteer hiervoor bij ‘Meer filters’ bij ‘Activiteiten’ op ‘Tienerclub (13-17 jaar)’. Bij de beschrijving van de campings kun je zien welke activiteiten de camping allemaal heeft.

Op Camping Birkelt (Luxemburg) en Camping Le Grand Dague (Dordogne, Frankrijk) wordt CampingForYou! en Camping Adventure aangeboden. CampingForYou! is een programma speciaal voor tieners. Denk hierbij aan allerlei toernooien en sportevenementen zoals tafeltennis, volleybal, petanque, frisbee, waterspelen, etc. Camping Adventure is er voor de echte avonturiers, met outdoor-activiteiten zoals mountainbiken, klimmen, abseilen, kanovaren en nog veel meer.

Kamperen met tieners bij TUI: activiteiten voor tieners, een discotheek, een hangplek, etc. Klik voor de tienercampings halverwege de pagina bij ‘Hoe ziet uw kampeervakantie er uit?’ op ‘Kamperen met tieners’.

Camping Wulfener Hals in Duitsland is heel leuk voor tieners. Er is een disco, en er worden sportieve activiteiten georganiseerd. Je loopt vanaf de camping zo het strand op. Voor een dagje uit kun je zelfs een dagje naar Denemarken. Elk halfuur vertrekt er vanaf Fehmarn een veerboot naar Denemarken.


Campings met een disco

Bij de volgende organisaties is het mogelijk om campings te selecteren met een disco:

  • Suncamp holidays campings (tijdens het zoeken kun je filteren op: Voor kinderen > Discotheek)
  • Vacanceselect (klik rechtsboven op ‘Zoeken’, klik vervolgens aan links bij ‘Je wensen’, op ‘Op het terrein’, nu kun je aan rechts ‘Disco’ aanvinken)

Campings met tienerclub

Er zijn ook campings met KidsClubs speciaal voor tieners. Op deze Campings met tienerclub is altijd wel wat te doen voor je tiener.


Vakantie met pubers – pagina’s:

Dit waren de tienercampings, op de volgende pagina’s vind je het vakantie-aanbod van de andere vakanties met pubers: