Tienercampings

Tienercampings: les prairies de la merTienercampings hebben veel voordelen als je met pubers reist. Ze kunnen hun eigen gang gaan en hebben leeftijdsgenoten waar ze samen dingen mee kunnen ondernemen. Maar aan de andere kant zijn de ouders toch in de buurt om toezicht te houden.

Soms kunnen ze in een eigen tentje kamperen, eventueel een stukje verderop op de camping.

Tienercampings

Met tieners is het steeds moeilijker om een leuke camping te vinden. Hieronder vind je een overzicht van de leukste tienercampings in Nederland, België en Europa. Ga meteen naar:

Tienercampings eisen

Tienercamping Les Prairies de la MerTienercampings zijn dun gezaaid, de meeste kindercampings zijn gericht op gezinnen met jongere kinderen. Maar als je goed zoekt dan zijn er toch meerdere tienercampings te vinden in Nederland en Europa.

Deze tienercampings organiseren leuke activiteiten voor de aanwezige tieners. Ook hebben deze campings vaak sportactiviteiten, een zwembad en een disco. De tienercampings op deze pagina voldoen aan de volgende eisen:

  • Er is een hang-out of ontmoetingsplek om te chillen
  • Er is een disco of andere gelegenheid om uit te gaan
  • Er zijn leuke activiteiten speciaal voor tieners
  • Er zijn genoeg leeftijdsgenootjes

Vooral de laatste is belangrijk: de aanwezigheid van leeftijdsgenootjes. Maar die zijn automatisch aanwezig als er aan de eerste drie eisen is voldaan. Ga meteen naar Tienercampings in Nederland & België of Tienercampings in Europa


Tienercampings in Nederland & België

Hieronder vind je per provincie de leukste tienercampings.

Tienercampings in Drenthe

Camping ’t Kuierpad heeft een overdekt zwembad, buitenzwembad met glijbaan en een all-weather skibaan. Er is een animatieteam die zorgt voor een leuk programma voor vier leeftijdsgroepen, dus ook voor de pubers. Voor de tieners is er verder nog disco ‘het keldertje’.

Op Camping de Reeënwissel hebben ze een compleet animatie programma voor alle leeftijden. Met ook activiteiten voor de oudere jeugd boven de 12 jaar. Denk hierbij aan spannende en sportieve activiteiten. En in de zomervakantie is het elke donderdag spektakeldag. Dan wordt er een grote attractie gehuurd zoals bijvoorbeeld een mega stormbaan. Boek een kampeerplaats bij LuxCamp of huur een Forest Cabin bij ANWB Camping.

Op Camping Witterzomer hebben ze animatie voor jong en oud. Met voor de tieners van 13 t/m 17 jaar onder andere: crazy 33, rad van sport, utopia the game, voetbal, segmentbal, volleybal, raad het gevoel, dart-toernooi, beat the best en flessenverdediger.


Tienercampings in Friesland

Op camping / vakantiepark De Kuilart is veel te doen voor tieners. Ze kunnen leren zeilen in 4 dagen, suppen, windsurfen, flyboarden, een bootje huren, of meezeilen met een skutsje. Er is ook een uitdagende skateramp. Het subtropische zwembad heeft o.a. een stroomversnelling, borrelbanken en een waterglijbaan. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans, bungalows en chalets.


Tienercampings in Groningen

Camping ’t Strandheem is ideaal voor tieners. Tijdens de schoolvakanties is er voor de tieners een animatieprogramma. En er is een jeugdhonk en disco voor de tieners. Op de camping is een overdekt zwembad en een midgetgolfbaan. Naast de camping ligt een groot recreatiemeer met een heerlijk zandstrand. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans en ingerichte tenten. Huur een staanplaats, tent of stacaravan bij Voordeeluitjes.nl, of huur een tent bij Booking.com.

Op camping Wedderbergen is er voor de tieners een speciaal animatieprogramma. De camping heeft een natuurbad met zandstrand en een overdekt zwembad met bubbelbad en stroomversnelling. Je kunt een kampeerplaats op de camping boeken, maar ze verhuren ook ingerichte stacaravans. Huur een staanplaats of stacaravan bij ANWB Camping of LuxCamp, of huur een stacaravan bij Booking.com of BungalowSpecials.


Tienercampings in Overijssel

Camping Vakantiepark De Luttenberg organiseert activiteiten voor de Maxis, leeftijd van 8-11, Teenagers van 12-17 en de Volwassenen van 17 jaar en ouder. Denk hierbij aan voetbal, volleybal, tafeltennis, Gotcha, wie is de mol, dans- en theaterworkshops etc. De Luttenberg ligt in de groene omgeving van het Salland. Huur een saferitent of bungalow bij LuxCamp, of een staanplaats, safaritent of bungalow bij ANWB Camping.

Op Camping ’t Rheezerwold is er ook aan tieners gedacht. Speciaal voor hen worden er Chilz activiteiten georganiseerd, zoals voetbal-, hockey-, tafeltennis- of dartwedstrijden. Ook organiseren ze Wii games en karaoke avonden.

Op Camping De Noetselerberg hebben ze Teenage Topper voor tieners van 12 tot ongeveer 14 jaar. De Teenage Topper bedenkt een programma, maar laat ook veel ruimte over voor de wensen van de aanwezige tieners. Denk hierbij o.a. aan het spelen van jachtseizoen, nachtzwemmen in het zwembad (vanaf 21:30), een dropping en chillen in de keet.

Op Camping ’t Veld hebben ze in de schoolvakanties speciaal voor tieners een tiener-entertainer. Deze entertainer organiseert o.a. sportactiviteiten, spooktochten en uitdagende spelletjes. Daarnaast hebben ze ook regelmatig extra activiteiten zoals lasergamen, klimwanden of een tumblingbaan. Reserveer direct bij de camping, of huur een luxe stacaravan bij Lux-Camp of Eurocamp.

Verblijf met je tieners op de camping van Vakantiepark Slagharen, inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark. Even afkoelen? Ga zwemmen in waterpark Aqua Mexicana.

Op Camping Krieghuusbelten wordt er veel georganiseerd voor tieners. Zoals o.a. kampvuur bij de recreatievijver 12+, chill out 12+, de grens in het donker 12+, wie is de mol 12+, sportmix, bootcamp, wakeboarden, duikles, en de Olympische campingspelen.

Op Camping Ommerland is er voor tieners (13+) een ondergrondse Chill Out. Hier kunnen ze chillen, darten, of elkaar uitdagen op de pool-, tafeltennis- en tafelvoetbal-tafels. Uiteraard zijn hier voldoende stopcontacten, wifi, televisies en game consoles. In de Chill Out worden regelmatig party’s en game- of filmavonden georganiseerd. Tijdens de zomervakantie is er ook een speciaal animatieprogramma voor de tieners, en kunnen ze o.a. met de bus naar Walibi Holland. Reserveer direct bij de camping, huur een kampeerplaats bij ANWB Camping, of huur een bungalow bij BungalowSpecials.

Op Vakantiepark Het Stoetenslagh hebben tieners hun eigen plek (De Box), waar ze leeftijdsgenoten ontmoeten en samen kunnen poolen, darten of tv kijken. Ook is er een animatieprogramma voor tieners met activiteiten zoals beachvolleybal, lasergamen, kanoën, survival en beachparty’s. In de zomervakantie is er disco tot 01.00 uur. In de maanden juli en augustus komen er veel gezinnen met tieners. Je kunt een kampeerplaats of accommodatie (chalet, lodge, stacaravan) huren bij ANWB Camping.


Tienercampings in Gelderland

Bij Camping Samoza hebben ze WhatsUp?! Dit is een speciaal programma voor tieners vanaf 13 jaar. Denk hierbij aan lasergamen, paintbal 14+, quadrijden 15+, een dagje naar Walibi, pool party’s, outdoor schuimparty, en natuurlijk chillen met je nieuwe vrienden van de camping. Er is een Chill Out voor de tieners op de camping, hier worden in de zomer ook regelmatig themafeesten georganiseerd. Of ga lekker gamen en hangen met leeftijdsgenoten in de Game lounge.

Camping Vakantiepark Eiland van Maurik heeft voor 12 jaar en ouder een speciale relaxhoek, waar zij met hun nieuwe vrienden kunnen ontspannen. En er is een eigen recreatieteam voor de 12-plussers. De camping ligt in de Betuwe. Huur een stacaravan bij LuxCamp, Booking.com of Bungalowspecials, of een kampeerplaats of stacaravan bij ANWB Camping.

Op camping/vakantiepark De Scherpenhof hebben de tieners een eigen Chillzone: Hangplek Chillz. Hier zijn games, arcadespellen, een pool-, tafelvoetbal- en tafeltennistafel en een dansruimte voor discofeesten. De tieners kunnen hier neerploffen voor de tv, inloggen op het gratis Wifi netwerk en leeftijdsgenoten ontmoeten. Je kunt hier komen kamperen met je eigen tent, caravan of camper, of een 6-persoons safaritent huren.

Op Camping Betuwe strand kunnen tieners in The Zone samen chillen, gamen op de Playstation, muziek luisteren, etc. Ook kunnen ze zwemmen, waterskiën en wakeboarden. Het animatieteam organiseert speciaal voor tieners (sportieve) activiteiten. Boek een stacaravan of staanplaats bij ANWB Camping, of een luxe glamping tent met sanitair bij LuxCamp.

Op Camping Ackersate is er voor de tieners een eigen ruimte met poolbiljarts en andere spellen. Er worden ook sportieve activiteiten georganiseerd (voetbal, ‘panna’ veldje, tennis etc.). En tijdens het hoogseizoen kunnen ze genieten van poolparty’s in het zwembad en gezellige (ID-verplichte) disco-avonden. Reserveer direct bij de camping, of huur een luxe stacaravan bij LuxCamp of Eurocamp.

Op Camping de Jutberg wordt in overleg met de 14-plussers verschillende leuke activiteiten georganiseerd, denk hierbij aan sportwedstrijden, mountainbiken en klimmen in het klimbos.

Resort Veluwe heeft een speciaal 12+ programma voor tieners. Ze hebben ook een High-School-Home (aparte ruimte voor de tieners) met gratis wifi, DVD en games. Hier kunnen de tieners chillen en relaxen, maar ook actief bezig zijn, zowel creatief als sportief.

Op camping Rhederlaagse Meren worden leuke activiteiten georganiseerd zoals droppings, poolparty’s en waterestafettes. Op de camping is ook een recreatiemeertje, waar je kunt waterskiën, wakeboarden, kanoën, waterbaan en zeilen. Of speel een potje voetbal tegen de andere tieners op het pannaveldje.


Tienercampings in Noord-Brabant

Camping Prinsenmeer ligt aan een recreatiemeer met zandstrand. Je vind hier spectaculaire glijbanen, waterfietsen en een beachvolleybalveld. Ook is er een subtropisch zwemparadijs. Voor tieners worden er in de zomervakantie activiteiten georganiseerd. Soms vanaf 16 jaar. En er is een discotheek op de camping. Reserveer een kampeerplaats, stacaravan of chalet bij Oostappen Camping Prinsenmeer. Of boek een stacaravan, glamping tent of chalet bij BungalowSpecials, Voordeeluitjes of Booking.com.

Molecaten Park Bosbad Hoeven heeft een activiteitenprogramma voor tieners. Met activiteiten zoals een dropping en moonlight swim. Ook worden er gezellige avonden in het jongerenhonk georganiseerd. Voor de jeugd vanaf 12 jaar hebben ze activiteiten zoals een filmmarathon, gamenight en disco.

Op camping recreatiepark Slot Cranendonck hebben ze jeugdhonk ’t H@ngslot. Hier kunnen de tieners samen chillen, tafeltennissen, darten of gewoon lekker hangen. Tijdens het hoogseizoen is er ook een Chillz medewerker, en worden er in ’t H@ngslot leuke activiteiten voor de tieners georganiseerd. Reserveer een kampeerplaats, stacaravan of tent bij Oostappen Slot Cranendonck. Of boek een stacaravan bij BungalowSpecials of Voordeeluitjes.

Op Camping TerSpegelt hebben ze hele coole activiteiten voor tieners. Ze kunnen achter een speedboot gaan bandraften, blobben, klimmen, tokkelen en een challengeparcours doen. Na al deze activiteiten kunnen ze chillen in de hangout of naar de outdoor cinema. Op de camping is ook nog een zwembad en een recreatiemeer. Je kunt hier met je eigen tent komen, maar ze verhuren ook stacaravans. Je kunt ook een luxe stacaravan huren bij Estivotravel (nieuw vanaf 2022), of een stacaravan of lodgetent bij LuxCamp of Eurocamp.

Op Camping De Achterste Hoef hebben ze voor tieners de Chillerzz jeugdlounge. Hier kunnen de aanwezige tieners (12+) loungen en chillen op de grote bank en genieten van een muziekje. Ook worden er lounge & disco avonden georganiseerd.

Op Camping RCN de Flaasbloem worden de tieners niet vergeten: in het animatie programma zitten ook leuke tiener-activiteiten. Ga naar de 16+ hobbyhoek, doe mee met het 13+ Footvolley Toernooi, de 11+ Party en Co, of de 11+ Beach Games. Ook kun je handboogschieten of paintballen met waterballonnen.

Bij de Efteling hebben ze geen campingplaatsen maar wel knusse hutten in de duinen, en vrijstaande huisjes inclusief ontbijt. Vanaf de hutten en de huisjes is het 15 minuten wandelen tot het park. Of kom slapen in een Dorpshuys of Boshuys. Vanaf deze huisjes is het 10 minuten wandelen tot het park.
Als je verblijft in een van bovenstaande huisjes dan heb je gratis toegang tot de Efteling. En je mag een half uur eerder het park op, dus ga meteen naar de Baron 1898, de Python, Vliegende Hollander of Joris en de Draak. Behalve het park kunnen de tieners ook naar het zwembad met bubbelbad of een potje voetballen op het grasveld.


Tienercampings in Flevoland

Molecaten Park Flevostrand aan het Veluwemeer is een geweldige locatie voor de kleine en grote watersportliefhebber. Voor jongeren vanaf 11 jaar wordt een tiener-programma aangeboden. En voor de jeugd vanaf 14 jaar is er het jongerenhonk.

Camping Resort Zuiderzee is de ideale plaats voor een kampeervakantie met pubers. De camping ligt direct aan het Veluwemeer met een eigen zandstrand. ’s Avonds kunnen de tieners naar de discotheek op de camping. Of ga naar Attractiepark Walibi Wold, dat ligt op slechts 1,5km van de camping. Boek een staanplaats, glampingtent of stacaravan op EuroParcs of Suncamp.

Camping RCN Zeewolde heeft voor de tieners een chill-ruimte, en ze organiseren ook voor tieners leuke activiteiten. Verder zijn er sportvelden, een strandje waar ze kunnen chillen en een surf- en zeilschool op het park.


Tienercampings in Noord-Holland

Op Camping ’t Noorder Sandt hebben ze vooraan op de camping een Hang-out. Dit is een chill-plek voor de tieners. Ze kunnen elkaar hier ontmoeten en lekker ‘hangen’. En in het hoogseizoen worden hier kampvuren, barbecues en andere gezellige avondjes georganiseerd door de Teenage-medewerker.

Op Camping Tempelhof worden in de sporthal voor kinderen van 12 tot 18 jaar allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Ook is er een klimmuur van 6 meter hoog en kun je er een klimcursus volgen.


Tienercampings in Zuid-Holland

Camping de Meeuw heeft een partybunker en chill club voor de jeugd. Hier kunnen de tieners lekker chillen en feestjes bouwen met hun nieuwe vrienden van de camping. Ook worden er voor de tieners leuke activiteiten georganiseerd. Nieuw in 2019: Bioscoop!

Rondeweibos (aan de Noordzeekust) is een gezellige gezinscamping met de zee op loopafstand. Speciaal voor de tieners is er een Chill Club waar ze kunnen gamen, airhockey en tafeltennis spelen of lekker kunnen chillen. Het animatieteam organiseert activiteiten waarin op dat moment interesse is.

Op Camping Duinrell is er voor tieners veel te beleven. In attractiepark Duinrell en in het Tikibad zijn er veel leeftijdsgenootjes te vinden om mee op te trekken tijdens de vakantie. Ze kunnen ook actie opzoeken op de Adventure Mountain waar ze kunnen handboogsschieten, low ropes, tokkelen, abseilen en boomklimmen. Verblijf in een Duingalow of Lodgetent, of reserveer een plekje op de camping. Of boek een stacaravan of bungalowtent bij Eurocamp, LuxCamp of Suncamp.


Tienercampings in Zeeland

Camping Hoogduin ligt direct achter het hoge duin in Zeeuws-Vlaanderen. Speciaal voor de jeugd vanaf 11 jaar is er een jongerenhonk. Ideaal om leeftijdsgenoten te leren kennen en samen een leuke vakantie te beleven. In overleg met het animatieteam worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de tieners.

Op Camping Wijde Blick bij Renesse in Zeeland is er voor tieners genoeg te doen. Er is een binnenzwembad, tafeltennistafel, volleybalveld, sport-/spelveld en Family Fun met air-hockeyspel, schietspel en een biljarttafel. En ’s avonds is er leuke muziek, gave lichten en heel veel schuim op de schuimparty. De camping ligt op 1,5 km van het Zeeuwse strand. Bij Molecaten kun je een kampeerplaats en verschillende 4 tot 6 persoons chalets huren.

Op Camping Julianahoeve kunnen de tieners chillen in ‘Captains Cabin’ of in Sharks Beachclub. Op de heerlijke loungekussens kunnen ze hun Instagram checken, snapchatten, vrienden whatsappen, etc. En de DJ-Booth op het plein daagt de tieners uit om hun talenten als een echte DJ te showen.

Op Camping Zonneweelde hebben ze een tienerentertainer die allerlei coole activiteiten organiseert. Denk hierbij aan bubblevoetbal, escaperoom en luchtbuks schieten. Maar ook uitstapjes in de omgeving. En ze organiseren samen met Moio Beach in Cadzand strandactiviteiten zoals suppen en brandig kajakken. Ook is er op de camping een eigen chill ruimte voor tieners met een interactie game-wall.

Camping de Molenhoek is geschikt voor tieners tot 16 jaar. De gezellige familiecamping ligt op het eiland Noord-Beveland op 2 km van het strand. Tijdens de zomervakantie is er een speciaal opgeleide ’teenage-topper’ aanwezig met een ‘chill-animatieprogramma’, en gaat  o.a. samen met de tieners chillen op het strand. Bij ANWB Camping kun je een staanplaats, lodgetent of chalet reserveren. Of huur een luxe glampingtent met sanitair bij LuxCamp.

Hof Domburg en Kamperland hebben beide een ChillZone. Tieners van 13 t/m 17 jaar kunnen hier poolen, gamen, muziek luisteren, dansen, en er is gratis WIFI. Er worden regelmatig disco-avonden, kampvuren, beachvolley en dance-contests georganiseerd. Op deze 2 Roompotparken hebben ze ook stacaravans, tenten en kampeerplaatsen. Op Beach Resort Nieuwvliet-Bad, Water Village en Buitenhof Domburg hebben ze ook een ChillZone.

Bij Camping RCN de Schotsman is er af en toe een chill-in avond voor 12+ tieners, en ze organiseren ook voor tieners leuke activiteiten. De camping ligt direct aan het Veerse Meer en heeft een verwarmd openluchtzwembad, een zeil- en surfschool op het park, en een waterskibaan naast het park. Huur een kampeerplaats, bungalow, chalet of lodgetent bij RCN, LuxCamp of ANWB Camping.

Op Vakantiepark Marina Beach hebben ze recreatie voor kinderen en tieners. Zo heeft het park verschillende indoor- en outdoor sportfaciliteiten. En elke dag is er weer een ander leuk animatieprogramma voor jong en oud. Je kunt er ook heerlijk watersporten: waterskiën, windsurfen en varen op het uitgestrekte meer. Op Marina Beach kun je een kampeerplaats, beach cottage, chalet of stacaravan huren. Of boek een van deze accommodaties bij BungalowSpecials, Voordeeluitjes of Booking.com.


Tienercampings in Utrecht

Landgoed Ginkelduin op de Utrechtse Heuvelrug heeft speciaal voor tieners The Lounge, oftewel het jongerenhonk. Ze kunnen er chillen, leeftijdsgenoten treffen, gamen en genieten van themafeestjes. Vanuit The Lounge worden diverse activiteiten voor de tieners georganiseerd.

Camping RCN het Grote Bos heeft leuke activiteiten voor tieners zoals een uitgebreid survivalparcours. Ook kunnen ze samen met andere tieners chillen op de ligweide bij het verwarmde buitenzwembad.


Tienercampings in Limburg

Op Camping/Vakantiepark Gulperberg in het zuiden van Limburg organiseert het WAU! Animatieteam (voor tieners) regelmatig bij het zwembad een gezellige ‘poolparty’, of lekker sporten met elkaar op het sportveld. Ook kun je handboog schieten, klimmen in het nabijgelegen klimcentrum of deelnemen aan de vele ‘outdoor challenges’. Je kunt een kampeerplaats, bungalowtent, safaritent of chalet huren bij Europarcs, Suncamp, of huur een glamping tent bij Booking.com.

Op Camping de Leistert kunnen tieners lekker hun eigen gang gaan en chillen bij de zwemvijver met strand en ligweide. In de zomer is deze zwemvijver een ontmoetingsplek voor de jeugd. Ook het subtropisch zwembad en het verwarmde buitengolfslagbad zijn voor tieners nog leuk. En er worden activiteiten voor 12+ en 14+ georganiseerd. En voor de tieners is er verder poolparty, buitenbios, tafeltennistafels, darten, bowling, airhockey en gratis Wifi.

Op Camping de Schatberg is er voor de tieners van 12-18 jaar TED (Together, Enjoy & Discover). Het TED-team gaat samen met de andere tieners leuke dingen doen. Denk hierbij aan sport, spel en ontspanning. Voor tieners is er verder The Portal, met Freerun mogelijkheden, pumptrack en lasergame. Ook is er een ondergrondse disco en een funhal. Op de camping vind je verder een natuurbad met zandstrand en een binnenzwembad met lange glijbanen, stroomversnellingen en een bubbelbad. Huur een staanplaats, stacaravan, bungalowtent of lodgetent bij Eurocamp of LuxCamp. Of huur een staanplaats of chalet bij ANWB Camping.

Op Vakantiepark De Berckt wordt recreatie voor kinderen en tieners aangeboden. Op het park vind je verder nog verschillende sportvelden en een subtropisch zwemparadijs. Gooi een paar pijlen op de dartbaan of daag andere tieners uit met een potje tafelvoetbal. Je kunt op De Berckt een kampeerplaats, stacaravan, chalet of tent huren. Of boek een stacaravan of chalet bij BungalowSpecials, Voordeeluitjes of Booking.com.


Tienercampings in België

Op Camping Baalse Hei (vlak over de grens bij Turnhout) hebben ze voor tieners een Teenagerclub (12+) en de Cosmo Ranger Club (12+). Op de camping zijn verder verschillende sportveldjes en drie grote vijvers waar de tieners heerlijk kunnen waterfietsen, roeien of zwemmen. Geen zin in actie? Ze kunnen ook heerlijk samen chillen bij de zwemvijver met ligstrand.

In het overdekte zwemparadijs van Vakantiepark Hengelhoef lopen genoeg leeftijdsgenoten rond. Ze kunnen samen een balletje trappen of gewoon lekker chillen. En als het mooi weer is dan kunnen ze samen chillen bij het strandje van het meer dat grenst aan het vakantiepark. Je kunt op Vakantiepark Hengelhoef een kampeerplaats, stacaravan, chalet of tent huren. Of boek een stacaravan of chalet bij BungalowSpecials, Voordeeluitjes of Booking.com.

Camping vakantiepark Blauwe Meer ligt aan een recreatieplas, de ligweide is een goede chillplek voor de tieners. Is het wat slechter weer? Dan kunnen ze terecht in het overdekte zwembad of het overdekte strandbad. Je kunt op Park Blauwe Meer een kampeerplaats, beach cottage, stacaravan, chalet, pipowagen of tent huren. Of boek een stacaravan bij BungalowSpecials, Voordeeluitjes of Booking.com.

Bovenstaande drie campings liggen vlakbij Bobbejaanland, waar de tieners hun hart op kunnen halen aan te gekke achtbanen en andere attracties.

Kompas Camping Nieuwpoort ligt aan de oevers van de IJzer, vlakbij de kust. Tieners zijn hier aan het juiste adres. Op de camping zijn twee verwarmde openlucht zwembaden en verschillende sportveldjes. Ook kunnen ze verschillende watersporten beoefenen op de IJzer en aan het strand. In 20 minuten fiets je vanaf de camping naar het strand van Nieuwpoort-Bad, waar je stranddag meteen kan beginnen.


Tienercampings in Europa:

Op vakantie met tieners bij Gustocamp. Campings in Italië die ideaal zijn voor een vakantie met tieners. Disco, sport, zwembaden, actie, uitdaging en contact met leeftijdsgenootjes. Wel een beetje vrijheid, maar er kan ook een oogje in het zeil worden gehouden.

De beste campings voor tieners bij Eurocamp. Het is niet altijd makkelijk om een tiener mee op vakantie te nemen, maar met deze campings van Eurocamp wordt dat een stuk makkelijker. Eurocamp heeft een selectie gemaakt waar tieners gegarandeerd een toptijd beleven. Campings met een spectaculair zwemparadijs met vette glijbanen, een discotheek tot in de late uurtjes, goede wifi, etc. Veel van deze campings liggen in de buurt van een pretpark of een grote stad.

De leukste campingvakanties met tieners bij Roan. Ze hebben veel leuke campings in hun aanbod die heel geschikt zijn voor een vakantie met tieners.

De leukste campings voor tieners bij LuxCamp, met veel leeftijdgenootjes om mee te chillen, een leuke bar of disco en wifi. LuxCamp heeft een selectie gemaakt van topcampings voor tieners, zodat straks het hele gezin een leuke vakantie heeft. Bij de beschrijving van de campings kun je zien welke activiteiten de camping allemaal heeft.

Campings voor tieners bij Allcamps, met veel activiteiten en animatie voor tieners. De tieners kunnen hun eigen programma samenstellen. Sporten, toernooien, diverse spelen, zwemmen op het strand of in het zwemparadijs, luieren…

Camping Les Biches in Frankrijk ligt heel mooi in het bos, in de zonrijke Vendée. Er is een zwembad met glijbanen en een overdekt zwembad. De camping heeft sportvelden en er is een disco voor tieners. Er is Nederlandstalig personeel, en er worden activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Huur een staanplaats, tent, stacaravan of bungalow bij LuxCamp, ANWB Camping, Vacanceselect of Allcamps.

Bij veel Yelloh! Village campings in Frankrijk vind je een Yelloh!Teens club. Bij deze tienervakantieclub worden elke dag coole activiteiten georganiseerd voor tieners van 13 tot 17 jaar. Van sporttoernooien, creatieve workshops, tot gave tienerdisco’s. En ze kunnen lekker chillen met hun eigen vrienden. Yelloh! Village campings kun je vinden bij Eurocamp, Suncamp, of ANWB Camping (niet iedere Yelloh! Village camping heeft een Yelloh! Teens club, check dit even van tevoren).

Campings voor tieners van Vacanceselect, met activiteiten en faciliteiten voor tieners. Samen naar de campingdisco, liggen aan het zwembad en zingen en dansen met het animatieteam. Vacanceselect heeft een top 10 samengesteld van campings die zich richten op gezinnen met tieners.

Op Camping Birkelt (Luxemburg) en Camping Le Grand Dague (Dordogne, Frankrijk) wordt CampingForYou! en Camping Adventure aangeboden. CampingForYou! is een programma speciaal voor tieners. Denk hierbij aan allerlei toernooien en sportevenementen zoals tafeltennis, volleybal, petanque, frisbee, waterspelen, etc. Camping Adventure is er voor de echte avonturiers, met outdoor-activiteiten zoals mountainbiken, klimmen, abseilen, kanovaren en nog veel meer. Camping Birkelt kun je boeken bij: Suncamp, Eurocamp, Estivotravel en LuxCamp. Camping Le Grand Dague kun je boeken bij: LuxCamp, Roompot en ANWB Camping.

Kamperen met tieners bij TUI: activiteiten voor tieners, een discotheek, een hangplek, etc. Klik voor de tienercampings halverwege de pagina bij ‘Hoe ziet uw kampeervakantie er uit?’ op ‘Kamperen met tieners’.

Camping Wulfener Hals in Duitsland is heel leuk voor tieners. Er is een disco, en er worden sportieve activiteiten georganiseerd. Je loopt vanaf de camping zo het strand op. Voor een dagje uit kun je zelfs een dagje naar Denemarken. Elk halfuur vertrekt er vanaf Fehmarn een veerboot naar Denemarken. Je kunt deze camping boeken bij ANWB Camping en Booking.com.


Campings met een disco

Bij de volgende organisaties is het mogelijk om campings te selecteren met een disco:

  • Eurocamp: Campings met 16+ disco – Top 10
  • Suncamp: Tijdens het zoeken kun je filteren op: Voor kinderen > Discotheek
  • LuxCamp: Klik aan links bij ‘Animatie’ op ‘Disco’
  • Vacanceselect: Klik rechtsboven op ‘Zoeken’, klik vervolgens aan links bij ‘Activiteiten’ op ‘Discotheek’

Campings met tienerclub

Er zijn ook campings met KidsClubs speciaal voor tieners. Op deze Campings met tienerclub is altijd wel wat te doen voor je tiener.


Veelgestelde vragen over tienercampings

Wat is een leuke camping voor tieners?

Voor tieners is een camping leuk als er leeftijdsgenootjes zijn. Campings met een plek waar ze elkaar tegenkomen en waar makkelijk contact gemaakt wordt. Als dat eenmaal gelukt is, dan zie je ze de hele vakantie niet meer. Vind alle tienercampings nu snel en eenvoudig.

Waar vind ik een leuke tienercamping?

Leuke tienercampings hebben een hang-out of ontmoetingsplek om te chillen, leuke activiteiten speciaal voor tieners, een disco of andere gelegenheid om uit te gaan. Kijk bij de leukste tienercampings in Nederland & België, of de leukste tienercampings in Europa.


Vakantie met pubers – pagina’s:

Dit waren de tienercampings, op de volgende pagina’s vind je het vakantie-aanbod van de andere vakanties met pubers: