Wintersport met kinderen

Ben je zelf dol op wintersport, dan kan een wintersport met kinderen ook heel leuk zijn. Het is echter wel belangrijk dat je ook rekening houdt met de wensen van je kinderen. Sommige jonge kinderen (4-5 jaar) vinden skiën bijvoorbeeld niet leuk, hebben het koud en vinden het eng in de sneeuw en op de piste. Maar met wat aanpassingen is het allemaal heel goed op te lossen, en heeft het hele gezin een heerlijke wintersport!

Wintersport met kinderen – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw wintersport met kinderen:

Kindvriendelijke accommodaties

Met de familie op wintersport? Kinderen genieten met meest in een kindvriendelijke accommodatie, waar zij zich ook op hun gemak voelen. En op veel plaatsen hebben ze ook crèches voor de kleintjes. Ga voor een leuke wintersport met kinderen naar de kindvriendelijke wintersport accommodaties.

Wintersport met activiteiten voor de kinderen

Bij een kindvriendelijke wintersport worden vaak leuke activiteiten georganiseerd voor de kinderen, in verschillende groepjes per leeftijdscategorie. Zo hebben alle kinderen een heerlijke wintersport. De 2-3 jarigen gaan bijvoorbeeld in de sneeuw spelen. Terwijl de al wat oudere kinderen (4-6 jaar) al kunnen oefenen met skiën: op hele korte ski’s lopen, spelen en glijden op speciale kinder-hellinkjes. Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen naar een (Nederlandstalige) Skischool om echt les te krijgen in een kindergroepje.

Kinderen kunnen echter niet zo heel lang (maximaal een uurtje) op de ski’s staan en willen daarna graag weer wat anders doen. Bij een wintersport met kinderen is daar rekening mee gehouden, en worden er vaak ook andere leuke activiteiten georganiseerd, in verschillende kindergroepjes per leeftijdscategorie. Ga naar het overzicht van wintersport met kinderactiviteiten en kinderopvang.

Wintersport met pubers

Omdat met pubers op wintersport anders is dan met jongere kinderen. De pubers kunnen gaan skiën op de pistes, maar ook snowboarden. Of ze leren de nieuwste trucs en sprongen: snelskiën, freestyle, freeride, skicross, reuzenslalom, etc. Lekker wintersporten en vrij zijn, dat is wat pubers willen tijdens hun wintersportvakantie.

Wintersport voor 1-oudergezinnen

Meer dan skiën en snowboarden alleen. Er worden allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Van spelletjes in de sneeuw tot uitgaan met de pubers. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar geniet ook van het gemak van een groepsreis. Ga naar het overzicht van wintersport voor 1-oudergezinnen.

All Inclusive wintersport

Compleet verzorgde wintersport vakanties, voor ouders, baby’s, kinderen en tieners. All Inclusive wintersport betekent dat behalve het eten en drinken ook de skilessen zijn inbegrepen. Voor de kinderen zijn er clubs voor alle leeftijden die leuke activiteiten organiseren.