Wintersport met kinderactiviteiten en opvang

Wintersport met naast skiën ook allerlei activiteiten voor de kids. Van opvang voor de kleintjes, spelletjes in de sneeuw tot stappen met de pubers.

Wintersport met activiteiten – ideeën

SkiKids! Speciaal voor families die met (jonge) kinderen op wintersport gaan heeft de ANWB een spetterend ski-programma samengesteld. Het Skikids-assortiment heeft 6 thema’s, en er zijn 10 SkiKids-kenmerken gedefinieerd, o.a. Familiekamer, Crèche, Kinderskischool, Skiweide, Kinderspeelkamer, Kindvriendelijk restaurant, Kinderactiviteiten en Animatieprogramma. In de ANWB-crèche is aan alles gedacht, hierdoor is het ook met de allerkleinsten heerlijk op wintersport.

Wintersport met een baby of peuter. Ook met de allerkleinsten kun je heerlijk op wintersport gaan. Bij TUI wordt er voor je kleintje(s) prima gezorgd, terwijl jij op de piste staat. Kies voor één van de kindercrèches in Gerlos of Zell am See. Deze liggen direct aan de piste en de leiding is in handen van een ervaren en Nederlandstalig team.

Landal Ski Life: kindvriendelijke wintersportparken met plezier voor het hele gezin. Ze hebben prachtige wintersportparken in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië. De parken staan meestal direct aan de piste en bieden alle faciliteiten die je nodig hebt. Ook de kinderen hebben er een geweldige tijd. Naast kinderskischolen, zijn er op veel parken speciale faciliteiten zoals de Bollo Miniclub.

Club Med: wintersport vakantie voor ouders én hun kinderen! Club Med biedt voor elke leeftijd een programma op maat, zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Met aangepaste skilessen voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor de kinderen van 4-11 is er de sneeuwtuin: ze leren hier spelenderwijs skiën en glijden. De tieners van 11 t/m 17 jaar kunnen verschillende ski- en afdalingstechnieken uitproberen: freestyle, freeride, snelskiën, slalom, skicross, springen en reuzenslalom.

SNP Winterreizen voor het hele gezin. Lekker sneeuwballen gooien, een sneeuwpop maken, sleetje rijden, sneeuwwandelen of misschien wel leren skiën. Je verblijft in gezellige en comfortabele hotels en pensions in kleine en rustige skigebieden. Even een week er helemaal uit, onbezorgd genieten. Op plekken komen die bijzonder zijn; waar rust, ongereptheid en ruimte overheersen.

Avontuur in de sneeuw in Finland, maak een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, leer langlaufen en maak een tocht met echte sledehonden door het wit besneeuwde noorden van Finland. Ook brengen we een bezoek aan een rendierenboerderij. Ruim een week lang winterse activiteiten ondernemen. Je kunt de week zo zwaar maken als je wilt. Je reist in een Nederlands gezelschap, maar de reis wordt begeleid door een (lokale) Engelstalige reisbegeleider.

Wintersport met kinderen bij TUI. Kindvriendelijke accommodaties in de Franse Alpen, Tjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië. Bij ‘zoeken’, links op de TUI site, kan je bij ‘faciliteiten’ jouw wensen aangeven voor een kindvriendelijke wintersport. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor: familiekamer, kinderclub, crèche, speeltuin. Ook kan je bij ‘vakantiewensen’ kiezen voor: kindvriendelijk of familievakanties. Vervolgens krijg je een lijstje met alle mogelijkheden die er zijn.

Skichalets.nl: jouw eigen Chalet met het gemak van een hotel. Geniet van de voordelen, de ruimte en betaalbaarheid van een chalet, maar ervaart de verwennerij die past bij een luxe hotel. Verblijf in een Catered Chalet op basis van half-pension. Het is mogelijk dat je eigen chaletstaf als babysit kan optreden, en voor diverse Franse bestemmingen kan een Britse nanny service worden geregeld. De chalet nanny zorgt voor speelgoed en spelletjes met een daarbijbehorend activiteitenprogramma en creëert derhalve een crèche in jouw eigen chalet. Ook is er een mogelijkheid dat je kind naar een speciale kindercrèche dichtbij jouw chalet gaat.

Meer wintersport met kinderen

Ga naar Wintersport met kinderen voor meer informatie over een wintersport vakantie met kinderen. Voor nog meer wintersport vakantie-aanbieders kun je kijken op de volgende pagina’s: