Camping met privé sanitair

Kindvriendelijke camping met privé sanitair

Camping privé sanitair: Camping Duinrell Ervaar de voordelen van een kindvriendelijke camping met privé sanitair: altijd beschikbaar, schoon en veel privacy. Zo hoef je nooit te wachten tot er een wc of douche vrijkomt, kun je je douche-spullen gewoon laten staan, en kun je ’s nachts vlakbij naar de wc!

Alle vermelde campings hebben een eigen sanitair unit op je kampeerplek, of privé sanitair in het sanitairgebouw op de camping. De sanitair units zijn voorzien van een toilet, douche en wastafel. In sommige gevallen is er ook een bad aanwezig.

Camping met privé sanitair per provincie

Hier vind je alle campings met privé sanitair op een rij. Bekijk per provincie de leukste kindercampings met privé sanitair, en vind jouw ideale camping met privé sanitair:

Noord-Holland Texel Groningen Overijssel
Zuid-Holland Utrecht Friesland Gelderland
Zeeland Noord-Brabant Drenthe Limburg

Steeds meer campings met privé sanitair

camping met prive sanitair ackersateSinds een aantal jaren zijn campings met privé sanitair in opkomst. Nooit meer met een wc-rol onder je arm over de camping, of rennen om op tijd bij het toiletgebouw te zijn.

Wat het privé sanitair precies inhoudt, dat verschilt per camping. Meestal is er een wc met wastafel, en vaak ook een douche. De laatste tijd wordt het privé sanitair steeds luxer, denk hierbij aan een bad, kinderbadje, whirlpool, infrarood sauna, gootsteen voor de afwas of afwasmachine.

camping met prive sanitair de twee bruggenVaak heb je een eigen sanitair unit op je kampeerplek, maar het komt ook voor dat de privé sanitair units geschakeld zijn als een 2-onder-1 kap, of dat je toegang hebt tot een eigen sanitair unit in het algemene sanitair gebouw van de camping.

Je krijgt een sleutel of pasje waarmee je je eigen sanitair unit af kunt sluiten. Hiermee wordt voorkomen dat andere mensen op de camping toch even snel van je wc gebruik kunnen maken.

Voordelen van een camping met privé sanitair

Een camping met privé sanitair heeft verschillende voordelen:

  • camping met prive sanitair zandstuveHet is makkelijk: nooit meer een stuk lopen over de camping naar het toiletgebouw, nooit meer wachten op een lege wc of douche, je kunt je spullen laten staan, en ’s nachts dichtbij naar de wc i.p.v. met zaklantaarn over de camping wandelen
  • Comfortabel: het privé sanitair heeft vaak ook verwarming, dat kan erg fijn zijn in het voor-en naseizoen, zodat je ‘s ochtends niet staat te koukleumen
  • camping met prive sanitair de twee bruggen bungalowtentHandig met kleine kinderen: als je kleine naar de wc moet dan hoef je niet de hele camping meer over, tijdens het zindelijk worden heb je minder kans op ongelukjes, ’s nachts is het fijn voor ze, en jij kunt rustig even douchen zonder je opgejaagd te voelen
  • Hygiëne: je bent de enige gebruiker van jouw wc, minder kans op het verspreiden van virussen

Familiecamping met privé sanitair

camping met prive sanitair boslustEen jaar of 10 geleden was Nederland één van de eerste landen in Europa met campings met privé sanitair. Het aantal campings met privé sanitair neemt inmiddels flink toe.

Hieronder vind je per provincie een overzicht van alle kindvriendelijke campings met privé sanitair in Nederland. Weet je al waar je wilt kamperen? Ga naar jouw favoriete provincie, en vind jouw ideale camping met privé sanitair.

Alle campings met privé sanitair

Noord-Holland Texel Groningen Overijssel
Zuid-Holland Utrecht Friesland Gelderland
Zeeland Noord-Brabant Drenthe Limburg