Autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderenVeel mensen kiezen ervoor om met hun eigen auto op vakantie te gaan. Dat is ook heel handig: je bepaalt je eigen reistempo, kunt veel bagage meenemen, en op je vakantieadres heb je je eigen auto tot je beschikking, ideaal toch? Veel reisbureaus bieden autovakanties met kinderen aan, leuke kindvriendelijke bestemmingen waar je goed met je eigen auto naartoe kunt rijden.

Autovakantie met kinderen – ideeën:

Op Autovakantie met kids vind je leuke vakantie ideeën.

Tips voor de autorit:

  • Neem genoeg pauzes en laat ze uitrazen

Voor kinderen kan een lange autorit echter wel zwaar zijn, ze zitten de hele tijd stil op de autostoel en kunnen hun energie niet kwijt. Daarom is het belangrijk om ook voldoende tijd in te plannen voor pauzes onderweg. En laat ze in deze pauzes ook echt even uitrazen, kies een parkeerplaats waar plek is om even te spelen en te rennen en let erop dat je genoeg tijd neemt voor deze uitraas-momenten. Als je kinderen echt even lekker hebben kunnen rennen, en een voldaan gevoel hebben, dan krijg je ze makkelijker weer de auto in.

  • Vermaak onderweg

Zorg voor vermaak onderweg, en dan kun je bijvoorbeeld denken aan een dvd-speler, luistercd’s of leuke muziek. Maar je kunt ook allerlei spelletjes doen met je kinderen, bijvoorbeeld het aantal caravans of vrachtwagens tellen, of ‘ik zie ik zie wat jij niet’ ziet spelen.

  • Verrassingstas

Een tas met verrassingen kan de rit ook sneller doen voorbijgaan. In de tas zitten allerlei kleine dingen, en dat hoeven helemaal geen dure/grote dingen te zijn, bij de Action, Zeeman, Kruidvat en Wibra kun je vaak voor 1 euro hele leuke dingetjes kopen. Denk bijvoorbeeld aan raamstickers, een klein autootje, barbiepop, verrekijker, boekje, let er wel op dat het dingen zijn waar ze meteen mee kunnen spelen. Doe er ook wat nieuwe boeken van de bibliotheek in, neem een luister cd op en je kunt weer uren vooruit. Spreek met de kinderen af dat er elk uur iets uit gepakt mag worden, en hou je hier ook aan. Middagdutje in de auto

  • Slapende kinderen

Als je nog kleine kinderen hebt dan kun je het beste de rit zo plannen dat het samenvalt met het slaapje van de kleine. Bij de wat oudere kinderen kun je er ook voor kiezen om ’s avonds / ’s nachts te rijden, dan kun je lange stukken rijden en is het lekker rustig op de weg.

Ga naar alle autovakanties met kinderen.