Vakantie met kinderen in Nederland

Veel gezinnen met kinderen gaan in Nederland op vakantie. En dat kan ook heel goed. Geen gedoe met het vliegtuig of een lange autorit, maar gewoon lekker dichtbij. En het is meestal goedkoper dan een vakantie in het buitenland.

Vakantie in Nederland– ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw vakantie in Nederland:

Kamperen in Nederland

In Nederland heb je veel campings die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Grote campings, kleine campings, campings met vermaak, natuurcampings, kamperen bij de boer, of glamping in een luxe safaritent. Heb je pubers? Zoek dan een camping uit waar ook wat voor hun te doen is. Een camping waar andere tieners komen, met een hangplek, disco, of animatie speciaal voor de pubers.

Overzicht kamperen in Nederland:

Vakantiepark in Nederland

Er zijn veel vakantieparken in Nederland die geschikt zijn voor een vakantie met kinderen. Meestal liggen ze midden in een mooi natuurgebied, aan het strand of in de bossen, zodat je van de natuur kunt genieten. Wandelen, fietsen, er even lekker op uit met het gezin. De meeste vakantieparken hebben een kindvriendelijk zwembad, speeltuin, animatie, etc. Er zijn ook vakantieparken in Nederland zonder animatie. Op deze parken kunnen de kinderen zich heerlijk vermaken in de natuur, lekker ravotten, met zand en water spelen, ontdekken en plezier maken.

Vakantiepark in Nederland met:

Waddeneilanden

Geniet van de wadden en verblijf op een van de eilanden, even helemaal weg en toch dichtbij huis. De eilanden zijn allemaal anders qua natuurlijke omgeving, geschiedenis en cultuur. Texel is het grootste eiland met de meeste voorzieningen, Terschelling kenmerkt zich door cultuur (Oerol) en Ameland staat het sterkst voor het eilandgevoel. Vlieland laat zich identificeren door rust en design, terwijl Schiermonnikoog dit het meest doet door natuur. Ga naar de Waddeneilanden.

Pretpark in Nederland

Een vakantie bij een pretpark is genieten met het hele gezin. Meestal heb je vrij toegang tot het pretpark tijdens je verblijf. Bij Vakantiepark Beekse Bergen en Vakantiepark Dierenbos heb je zelfs onbeperkt toegang tot 5 dagattracties. Zijn je kinderen nog klein, kijk dan bij de attractieparken voor peuters.

Wil je in het buitenland een pretpark bezoeken, kijk dan bij Attractieparken in Europa, of Disney Parijs.

Mini-vakanties en hotels in Nederland

Wil je even luxe relaxen dan kun je kijken bij de mini-vakanties en kindvriendelijke hotels in Nederland. Vaak bieden ze arrangementen voor gezinnen aan, zodat je er echt even helemaal uit bent.