Kindvriendelijke vakantiehuizen

Vakantiehuizen zijn populair

kindvriendelijk vakantiehuisVakantiehuizen zijn populaire accommodaties voor gezinnen met kinderen om de vakantie door te brengen, zo blijkt uit onderzoek van D-reizen. Bijna 40% van de gezinnen geeft de voorkeur om de vakantie in een vakantiehuis door te brengen ten opzichte van andere accommodatie types.

Kindvriendelijk vakantiehuis – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor een kindvriendelijke vakantiehuis:

Ideale accommodatie

Een vakantiehuis, bungalow of chalet is natuurlijk bij voorbaat al de ideale accommodatie voor een gezin met kinderen. Een speciale kinderkamer, een ruime slaapkamer voor jezelf en een grote woonkamer waarin gegeten, gerust en gespeeld kan worden. Ook een fijne keuken is goud waard, en extra hulpjes als een vaatwasser en wasmachine.

Kindvriendelijke vakantiehuizen

vakantiehuis in curacaoKindvriendelijke vakantiehuizen zijn meestal voorzien van een kinderbedje, -stoel, -box en traphekje. Sommige accommodaties hebben ook kinderveilige stopcontacten, kinderspeelgoed, spelletjes, knuffels of boeken. Buiten vind je vaak een schommel, wip en/of zandbak. Wat er precies aanwezig is, verschilt per vakantiehuis, en kan je het beste opzoeken in de beschrijving van het vakantiehuis zelf. Vaak is in de directe omgeving ook vermaak te vinden voor kinderen.

Kindvriendelijke vakantieparken

Een vakantiehuis in een vakantiepark is ook een leuke bestemming voor een vakantie met kinderen. De bungalows, vakantiehuisjes en appartementen zelf bieden vaak niet iets extra’s, maar op het park is er genoeg te doen voor de kinderen. Ook is er in de schoolvakanties vaak een animatieteam. Ga naar de Kindvriendelijke vakantieparken in Nederland, of als je met een peuter op reis bent: Vakantieparken in Nederland met een peuter. Wil je iets verder weg, kijk dan bij: Kindvriendelijke vakantieparken in Europa.