Actieve vakantie met kinderen

actieve vakantie met kinderenHoud je van vakantie met actie en avontuur? Een actieve vakantie met kinderen is heel goed mogelijk. Zelfs met een baby of peuter kun je genieten van een avontuurlijke vakantie.

Dol op wandelen, fietsen, zeilen, survivaltochten, etc.? Ook met kinderen kun je volop genieten van een actieve vakantie. Samen met je kinderen sportieve activiteiten ondernemen en samen actief bezig zijn zorgt voor een voldaan gevoel.

Kijk hier of jouw ideale actieve vakantie met kinderen er bijzit.

Actieve vakantie met kinderen – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw actieve vakantie met kinderen:

Wandelen met kinderen

wandelen met kinderenEr zijn veel mogelijkheden voor een avontuurlijke wandelvakantie met kinderen. Soms is het zelfs zo leuk, dat de kinderen niet eens door hebben dat ze aan het wandelen zijn. En als je nog hele kleine kinderen hebt, dan kun je die meenemen in rugdragers of terreinbuggies. Voor oudere kinderen kunnen de wandeltochten afgewisseld worden met spannende outdooractiviteiten.

Een trektocht met een ezeltje is de ideale wandelvakantie voor kinderen tussen ca. 4 en 9 jaar. Je kind kan comfortabel op het ezeltje plaatsnemen en er kan ook wat bagage door de ezel worden meegedragen. Zowel het rijden op de ezel als de verzorging van het dier zijn voor kinderen al een avontuur op zich.

Ook helemaal leuk: Geocaching. Dan zijn er door de reisorganisatie geocaches uitgezet. Een super leuke manier om de omgeving te verkennen. Onderweg lossen kinderen met hun GPS raadsels op en vinden zo als ultieme beloning de schat.

Ga naar de: Wandelvakanties met kinderen, met o.a. Ezeltochten en Geocaching.

Fietsvakantie met kinderen

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn er georganiseerde fietsvakanties met kinderen mogelijk. Doordat de bagage voor je wordt vervoerd, kun je gemakkelijk met de kinderen van plaats naar plaats trekken en een avontuurlijke reis maken. Een fietsvakantie is ook met een baby of peuter goed te doen. Met een fietskar achter de fiets zit je kindje veilig en goed beschermd en is er voldoende gelegenheid voor een dutje onderweg.
Lees verder op: Fietsvakantie met kinderen. Of ga meteen naar de aanbieders van: Fietsvakantie met kinderen, of Fietsvakantie met baby of peuter.

Surfvakantie met kinderen

Bij Surfblend kun je met het gezin samen genieten van zon, zee, strand én surf. Nog nooit eerder gesurft? Volg surflessen met de hele familie. Van beginner tot pro. Zijn er kleinere kinderen mee? Op sommige locaties bieden ze oppas aan tijdens de surflessen. Verblijf op een camping in een glamping safaritent, luxe B&B’s of een heerlijk resort in Marokko. Surfen met de familie was nog nooit zo leuk!

Survivaltochten

Met grotere kinderen zijn survivaltochten heel avontuurlijk. Er zijn speciale survivaltochten voor gezinnen met kinderen, die minder zwaar zijn dan die voor volwassenen. Succes gegarandeerd! De Survivaltochten zijn te vinden bij de actieve vakanties met kinderen.

Rondreizen met kinderen

Met het gezin samen een land ontdekken: van oost naar west, noord naar zuid, of alles ertussenin. Heerlijk op avontuur en samen van alles ontdekken in het vakantieland, of ga op reis door meerdere landen. Ga naar de rondreizen met kinderen. Of nog spannender: maak een verre rondreis met kinderen.

Zeilvakantie met kinderen

zeilen met kinderenVoor echte waterratten is een zeilvakantie ideaal. Het gemak van een zeilvakantie is dat je meteen je overnachtingsplek bij je hebt en dat ook een baby comfortabel mee kan reizen. Een georganiseerde zeilvakantie voor gezinnen met kinderen heeft voldoende leuke stops waar de kinderen kunnen genieten van het water, visjes vangen en van leuke uitstapjes op het land. Ga naar de aanbieders van: Zeilen met kinderen.

Wintersport met kinderen

In de winterperiode is een actieve wintersportvakantie heerlijk voor kinderen. Vanaf een jaar of drie kan je kind al naar een skiklasje om te leren skiën. Heerlijk actief bezig zijn in de gezonde buitenlucht! Kijk eens rond bij: Wintersport met kinderactiviteiten en opvang, of Kindvriendelijke wintersport accommodaties.

Of kijk bij: