Vakantie met kids

Vakantie met kidsAls je kinderen naar school gaan dan ben je gebonden aan de schoolvakanties en het duurdere hoogseizoen. Kies een vakantie waar voor de kids ook iets leuks te doen is. Probeer een bestemming/accommodatie te kiezen waar het kindvriendelijk is, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vakantie met kids – ideeën:

Op de volgende pagina’s vind je leuke ideeën voor jouw vakantie met kids:

Soort vakantie

zwembad met kidsMet schoolkinderen heb je heel veel vakantiemogelijkheden, je kunt met de auto op vakantie gaan ergens in Europa. Om bijvoorbeeld te gaan kamperen op een kindvriendelijke camping, of je rijdt naar een mooi vakantiehuis of kindvriendelijk hotel. Je kunt natuurlijk ook dichter bij huis blijven en gaan kamperen in Nederland, op een kindercamping in Nederland, of naar een kindvriendelijk bungalow/vakantiepark in Nederland gaan. Ben je op zoek naar een korte vakantie, kijk dan bij weekendje weg met kinderen.

Zijn jullie wat actiever ingesteld dan kun je kiezen voor een actieve vakantie of fietsvakantie, of boek een verre reis naar een bijzondere exotische bestemming. Je kunt in een ver land gaan rondreizen met de kinderen, of op een verre zonvakantie gaan. Tot slot zijn er ook nog vakanties mogelijk met animatie voor de kids, of All Inclusive vakanties met alles er op en er aan.

Kamperen

Kamperen is meest gekozen vakantievorm, kinderen en kamperen gaan dan ook heel goed samen. Lekker de hele dag buiten en veel vriendjes om mee te spelen. Als je wilt gaan kamperen dan kun je je eigen tent meenemen, maar er zijn ook veel campings waar je volledig ingerichte tenten of caravans kunt huren. Vaak zijn deze zelfs uitgerust met echte bedden, een koelkast en gasfornuis. En uiteraard ook de benodigde keukenspullen, een tafel en stoelen, etc.

Meer lezen over kamperen met kinderen? Kijk dan bij de tips voor kamperen met kinderen. Ben je op zoek naar een leuke camping? Ga dan meteen naar de kindvriendelijke campings in Europa, of naar kamperen in Nederland.

Glamping, luxe kamperen

Glamping is de nieuwste kampeertrend, en komt van glamorous en camping. Glamping is kamperen in een volledig ingerichte bungalow- of safaritent. Met een ingerichte keuken, koelkast, echte bedden, fijne stoelen, etc. Sommige glamping accommodaties hebben zelfs een douche, toilet, tv of vaatwasser. Ben je op zoek naar een leuk Glamping adres, kijk dan bij Glamping in Nederland, of Glamping in Europa.

Vakantiehuis

Een vakantiehuis met kinderen is ideaal, je hebt het comfort van een huis, en aparte slaapkamers voor jou en de kinderen. En meestal is er ook een goed uitgeruste keuken, soms zelfs met vaatwasser en magnetron. Op veel vakantiehuizen-sites kun je selecteren op aantal slaapkamers, vaatwasser, speeltoestellen, zwembad, etc. Zo vind je snel jouw ideale vakantiehuis.

Met de auto of het vliegtuig?

Als je met de je eigen auto op vakantie gaat dan bepaal je je eigen reistempo, kun je veel bagage meenemen en heb je op je vakantieadres je eigen auto tot je beschikking. Het nadeel is echter de lange autorit, hier vind je tips om de lange autorit goed door te komen. Of ga meteen naar de kindvriendelijke autovakantie bestemmingen.

Als je met het vliegtuig gaat, dan kun je makkelijker wat verder weg, maar kun je minder bagage meenemen dan met de auto. Ga naar de kindvriendelijke vliegvakanties, of verre zonvakanties met kinderen.

Actieve vakantie

Wil je tijdens de vakantie leuke activiteiten met de kinderen ondernemen, neem dan een kijkje bij de actieve vakanties met kinderen. Er zijn ook veel reisorganisaties die fietsvakanties met kinderen aanbieden. Hierbij wordt de bagage voor je vervoerd, en fiets je op mooie mountainbikes, aanhangfietsen, fietszitjes, of met een fietskar achter je fiets. Je kunt gaan fietsen met je eigen gezin of met een groep.

Houd je van wintersport, neem dan een kijkje bij wintersport met kinderen voor kindvriendelijke accommodaties, kinderopvang, kinderclubs, etc.

All Inclusive vakantie of met KidsClub

All Inclusive betekent dat je eten en drankjes inclusief zijn. All Inclusive vakanties vind je vaak op mooie zonnige bestemmingen, met zwembaden en kinderclubs. Aankomen en genieten dus!!

Als je op zoek bent naar een vakantie met kidsclub, neem dan een kijkje bij Vakantie met animatie / KidsClub. Je kunt ook bij de All Inclusive vakanties kijken, want die hebben over het algemeen ook een KidsClub.

Verre reizen

Verre vakantie met kidsZie je graag wat meer van de wereld en houd je ervan om verre reizen te maken? Je kunt met schoolkinderen goed een verre rondreis maken, dat vinden ze heel leuk en spannend. En het is ook leerzaam om in aanraking te komen met andere culturen en gewoonten.

Er zijn veel reisorganisaties die verre rondreizen met kinderen aanbieden. Bij deze reizen wordt er in het programma ook rekening gehouden met de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan niet te lange reisdagen, en de aanwezigheid van een zwembad bij de accommodatie. Ben je op zoek naar een verre zonvakantie, kijk dan bij de verre zonvakanties met kinderen.

Vakantie in eigen land

Wil je niet te ver weg, dan kun je in Nederland ook hele leuke kindvriendelijke campings vinden. Verblijf je liever in een huisje, kijk dan bij de kindvriendelijk bungalow- en vakantieparken. Op de meeste vakantieparken hebben ze een zwembad met peuterbad, een speeltuin, en is er in de vakantieperioden animatie voor de kinderen. Of ga op vakantie naar een Waddeneiland, dan ben je er ook even helemaal uit. Voor nog meer leuke vakantie-ideeën in eigen land kun je kijken bij weekendje weg in Nederland.