Kindercampings Nederland

De leukste kindercampings in Nederland

Kindercampings NederlandOp zoek naar een kindercamping in Nederland? De leukste kindercampings in Nederland vind je hier. Kindercampings met kinderfaciliteiten zoals: kinderzwembaden, speeltuintjes, binnenspeeltuinen, zwemvijver met strandje, kinderanimatie, dierenweide, etc.

Sommige kindercampings hebben zelfs een eigen gebouw met kindersanitair: kleine douches, wastafels, toiletten, gezinsdouches met soms ook een babyroom.

Let op: de hier geselecteerde kindercampings zijn speciaal gericht op gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Heb je pubers? Kijk dan bij de tienercampings.

Kindercampings Nederland per provincie

Hier vind je alle kindercampings in Nederland op een rij. Bekijk per provincie de leukste kindercampings, en vind jouw ideale kindercamping in Nederland:

Noord-Holland Flevoland Groningen Overijssel
Zuid-Holland Utrecht Friesland Gelderland
Zeeland Noord-Brabant Drenthe Limburg

Kamperen op een kindercamping

Kindercampings Nederland airtrampolineOp de kindercampings kun je komen kamperen met je eigen tent, caravan of camper, maar je kunt er vaak ook mooie ingerichte safaritenten, stacaravans, of andere kindvriendelijke accommodaties huren.

Ook bieden de meeste kindercampings stacaravans en andere accommodaties aan, waarin sommige standaard kindervoorzieningen al aanwezig zijn, zoals een kinderstoel, kinderbedje, box, omheinde tuin, of een bolderwagen om met de kinderen mee op pad te gaan.

Faciliteiten kindercampings Nederland

kindercamping nederland in het bosOp een kindercamping kunnen je kinderen heerlijk spelen met andere kinderen, terwijl jij ook tot rust komt. Maar welke faciliteiten zijn er nou eigenlijk nodig om een vakantie op een kindercamping geslaagd te maken? Dat verschilt per persoon.

Voor de één is een natuurcamping met een kleine speeltuin en ruimte om de natuur te ontdekken al een prima kindercamping. Voor de ander is een kindercamping pas geslaagd als er voor de kinderen animatie, een grote speeltuin, zwembad en een indoor speeltuin is.

Speeltuin, zandbak en zwemmen

kindercampings nederland zwemvijverVeel mensen willen graag een zwembad, meertje of plas op de camping, of vlakbij de camping. Voor kleine kinderen is een pierenbadje al prima, voor oudere kinderen is het zwemwater ook meteen een ontmoetingsplek, en is het handig als ze er zelf naartoe kunnen.

Verder is een grote speeltuin of meerdere kleine speeltuintjes met een zandbak voor de meeste mensen een vereiste voor een kindercamping. Kleine speeltuintjes midden op het kampeerveld zijn helemaal ideaal, zo kun je vanonder de luifel van je caravan of tent een oogje in het zeil houden.

Bijzondere accommodaties

Kindercampings Nederland: een boomhut op Safari Resort Beekse BergenOp veel kindercampings in Nederland kun je ook hele bijzondere thema-accommodaties en kindervakantiehuisjes huren.

Denk hierbij aan een boomhut, sky lodge, bosboot, legertruck, ooievaarsnest, river cottage, sprookjeshuisje, jungalow, kids-jungalow, kidslodge, etc.

Deze bijzondere vakantiehuisjes zijn extra leuk om met de kinderen in te verblijven.

Kindercampings Nederland

Kindercampings Nederland: Molecaten GinkelduinKindercampings zijn voor kinderen de allerleukste campings. De kinderen vermaken zich de hele dag met de andere kinderen in de speeltuin, het zwembad of met het animatieteam.

Gedurende de dag worden er leuke activiteiten georganiseerd of ze gaan zelf lekker spelen met hun nieuwe vakantievriendjes.

Kamperen op een kindercamping is voor kinderen één groot feest. En de ouders? Die hebben af en toe hun handen vrij, en genieten zo extra van hun welverdiende vakantie. Vergelijk alle kindercampings Nederland en vind jouw ideale kindercamping in Nederland.

De allerleukste kindercampings in Nederland

Onze favoriete kindercampings in Nederland zijn:

Alle kindercampings in Nederland

Alle kindercampings in Nederland op een rij. Weet je al waar je wilt kamperen? Ga naar jouw favoriete provincie, en vind jouw ideale kindercamping in Nederland:

Noord-Holland Flevoland Groningen Overijssel
Zuid-Holland Utrecht Friesland Gelderland
Zeeland Noord-Brabant Drenthe Limburg