Eenoudervakantie in Nederland

Vakanties in eigen land, speciaal voor eenoudergezinnen. Bij deze vakanties staan de eenoudergezinnen vaak op een eigen veldje op de camping gezellig bij elkaar, en is er een animatieteam die leuke dingen voor de kinderen organiseert. Wil je naar het buitenland? Ga dan naar de Eenoudervakanties in Europa.

Eenoudervakanties in Nederland

eenoudervakantie in Nederland bij EstivantBij Estivant kun je op vier campings in Nederland samen met andere ouders op een speciaal eenouderveldje komen kamperen. De campings bevinden zich in Zeeland, Zuid-Limburg, Drenthe en op Ameland. Het EstiFun activiteitenprogramma is bij je vakantie inbegrepen.

Tijdens de EstiFun & EstiVenture momenten ontmoeten je kinderen leeftijdsgenoten. Samen doen ze leuke activiteiten onder begeleiding van het Estivant team. De kinderen gaan lekker spelen en vriendjes maken, en jij kunt ondertussen een boek lezen, hardlopen, etc. En ’s avonds kun je gezellig met de andere ouders een drankje drinken.


Molecaten Park Kuierpad Basisplaats eenoudergezin kamperenOp Molecaten Camping Kuierpad kun je met je eigen tent, caravan of camper (en een bijzet-tentje) komen kamperen op het speciale éénoudergezinnen- veld. Dit veld bevindt zich bij de vijver met zandstrand.

Heb je geen eigen tent? Huur dan een ingerichte tent op het éénouderveldje bij Estivant.

Op de camping is een klimpark, binnen- en buitenzwembad, kunstskibaan, speeltuinen, airtrampolines, voetbalveld, panna- en basketbalveld, midgetgolfbaan, etc. Voor de tieners is er de speciale tienerruimte ‘Tropics’.


Eenoudervoordeel bij EurocampEénouderkorting bij Eurocamp. Als alleenstaande ouder profiteer je van een extra korting van 10% op een ingerichte stacaravan of bungalowtent.

Eurocamp heeft compleet ingerichte accommodaties op mooie campings in Nederland met zwemparadijzen, gamerooms, speeltuinen, gratis kinderclubs en wifi. Vermeld bij je boeking de actiecode ’24OUDER’ voor je vakantie in 2024.


eenoudervakantie op de sprookjescampingEénoudervakanties op de Sprookjescamping in Overijssel. De Sprookjescamping is een echte familiecamping voor gezinnen met kinderen tot en met 10 jaar en heeft haar eigen sprookjesverhaal en eigen sprookjesfiguren, die kinderharten zonder uitzondering weten te veroveren.

Op de Sprookjescamping heb je de tijd van je leven met de kinderen. Er zijn bewust geen speciaal ingerichte eenoudervakanties-velden omdat ze bij de Sprookjescamping vinden dat het voor de contacten veel gezelliger is om tussen de andere gezinnen te staan.


1 ouder estivant benjaminwekenBenjaminvakanties, speciaal voor eenoudergezinnen met kinderen in de leeftijd tot en met 5 jaar. Tijd voor elkaar en tijd voor jezelf, zodat je ook even rustig kunt douchen, iets ondernemen of een boek lezen. De Benjaminweken zijn helemaal toegespitst op ouders met kleine kindjes.

Het EstiFun team organiseert vier ochtenden per week gezellige en leuke activiteiten voor de kinderen: spelletjes, knutselen, schilderen, lekker spelen in de zandbak en verhaaltjes voorlezen. De Benjaminvakanties worden georganiseerd op camping De Leistert in Limburg, vertrek op 1 of 8 juli.


eenoudervakantie bij Landal GreenParksEénoudervakanties bij Landal GreenParks, op de vakantieparken vind je alles wat jij en je kinderen nodig hebben. Er is van alles te beleven voor de kinderen, ze vervelen zich geen moment.

Ze kunnen zwemmen in één van de zwembaden, ravotten in de speeltuinen, of meedoen met het uitgebreide activiteitenprogramma. En de kleintjes kunnen Bollo ontmoeten.

Eenoudervakantie – pagina’s:

Op de volgende pagina’s vind je het vakantie-aanbod van de andere eenoudervakanties: