Kamperen met peuter in Nederland

Kamperen is heel leuk voor peuters. Lekker de hele dag buiten spelen in de speeltuintjes. Vaak is er ook een zwembad met peuterbad, of een binnenspeeltuin. Hieronder vind je een overzicht van peutervriendelijke campings in Nederland.

Wil je juist graag in het buitenland kamperen, ga dan naar Kamperen met een peuter in Europa.

Peutervriendelijke campings in Nederland

Op kindercamping Beerze Bulten verveelt je peuter zich geen moment! Op de camping kunnen zij spelen met andere peuters, zwemmen in het binnen- en buitenbad, en nog veel meer. In het overdekte speelparadijs het Giga Konijnenhol kunnen de peuters knutselen, klimmen, klauteren, springen, glijden, spelen of lekker meezingen en klappen met het meeleeftheater van Bultje en zijn vriendjes. Ook is er het Giga Konijnenveld, een grote speeltuin met water, zand en strand.

Kampeerdorp De Zandstuve is een mooie camping in Overijssel. Op elk kampeerveld staat een speeltoestel en ze hebben familiedouches en kindersanitair. Er is o.a. een buiten zwemparadijs, meer dan 30 speeltuintjes, binnenspeeltuin en een overdekt zwembad. De kampeervelden zijn ingedeeld naar leeftijd. De speeltoestellen op de velden zijn geschikt voor de kinderen van die leeftijd en liggen centraal op het veld, zodat je zelf bij je kampeermiddel kunt blijven zitten en je peuter in de gaten kunt houden.

Speciaal voor de kleintjes is er in het overdekte zwembad een peuterbad (15 cm.) en een kleuterbad (30 cm.). Buiten in de spetterende waterspeeltuin is ook een speciaal peuterbad. Voor de kinderen is er een doorlopend animatieprogramma voor alle leeftijden. Sport en spel maar ook theatershows staan op het programma.

Tip: de Zandstuve organiseert elk jaar een aantal Dreumesweken met extra activiteiten voor kleine kinderen. Het is in deze weken lekker rustig, supervoordelig en vaak mooi weer, waardoor het een ideaal moment is om er met je dreumes of peuter op uit te gaan.

Het Betere BoerenBed: vakantie vieren op een (kleinschalig) agrarisch bedrijf. Tijdens je verblijf kun je een kijkje nemen in de wereld van de boer. Het Betere BoerenBed is alleen gevestigd bij werkende agrarische bedrijven; waar de boer en boerin een gedreven en betrokken rol spelen. Op elke locatie is een dierenweide, kippenhok (voor je gratis ei), boerderijwinkel en fietsenverhuur.
Je verblijft in een comfortabele BoerenBed-tent, met een inrichting die herinnert aan het landleven van vroeger dagen.

Op Camping de Wijde Blick in Renesse kun je een Kinderchalet huren. Chalet Ooievaar is ca. 40 m2, en er is standaard een kinderstoel, -bed, en -badje aanwezig. De chalet ligt aan de peuterspeeltuin waardoor je vanaf je eigen terras zicht hebt op je kinderen.

Ardoer heeft campings op de mooiste plekjes van Nederland. Allemaal anders, allemaal uniek, maar met belangrijke overeenkomsten: de voorzieningen zijn van goed niveau. Veel campings hebben een peuter- en kleuterbad met leuke speelelementen en glijbaantjes.
Op de volgende campings hebben ze ook Kinderchalets: de Meerpaal in Zeeland, en bij camping ’n Kaps in Overijssel hebben ze een Kinderbungalow Boerderij en een Kinderbungalow Kapschuur.

Peutervriendelijke campings van Eurocamp: campings met faciliteiten voor jou en je kleintje. Denk hierbij aan een peuterzwembad, speeltuintje, veilige plaatsen of plaatsen met veel schaduw en activiteiten voor jou en je peuter. Ook kun je een gratis kinderstoel, campingbedje, potje, babybadje of aankleedkussen reserveren. Ze hebben ook campings in Nederland. Ga je op vakantie in het voor- of naseizoen? Dan profiteer je van 10% Little Eurocampers korting.

Op vakantie met baby’s en peuters bij Vacanceselect: kindvriendelijke campings met veelal vlak terrein (fijn voor buggy’s en dreumesen die hun eerste stapjes zetten) en faciliteiten voor de allerkleinsten (peuter-sanitair en ondiepe zwembaden). De faciliteiten verschillen per camping. Bij je boeking kun je gratis een babybedje, kinderstoel en babybadje reserveren. Ze hebben ook campings in Nederland. De campings zijn in het laagseizoen voordelig geprijsd.

Nog meer campings in Nederland

Voor nog meer kindvriendelijke campings kun je kijken op: Kindvriendelijke campings in Nederland.

Meer kamperen met kinderen

Meer lezen over kamperen met kinderen? Ga dan naar de tips voor kamperen met kinderen. Of kijk voor leuke campings verder bij de andere pagina’s over kamperen: