Amerika met kinderen

De meesten zullen niet meteen aan Amerika denken wanneer ze op vakantie gaan met kinderen. Maar Amerika leent zich juist heel goed voor een gezinsvakantie. Amerika heeft veel nationale parken, grote pretparken, parelwitte (kindvriendelijke) stranden, en fascinerende wildlife.

Op deze pagina hebben we de leukste activiteiten voor Amerika met kinderen voor je op een rijtje gezet.

Pretparken in Florida

Denk je aan Amerika, dan denk je al vrij snel aan Disney World of Universal Studios in Florida. Maar Florida heeft nog veel meer te bieden, namelijk; Discovery Cove, SeaWorld, LegoLand en BushGardens. Florida staat ook bekend om zijn waterparken zoals Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Genoeg te doen dus!

Wil je iets anders dan een pretpark? Ga dan eens zwemmen tussen de zeekoeien en manatees in Noord-West Florida of lekker naar een kindvriendelijk strand bij de lagune van Matheson Hammock.

Nationale parken

In Amerika vind je veel nationale parken. Eigenlijk teveel om op te noemen. Dat doen we dan ook maar niet, maar noemen hier de meest bijzondere parken. Yellowstone National Park in Wyoming is volgens de Amerikanen toch wel echt het mooiste park, maar het is ook het oudste nationale park van de wereld. Het staat bekend om de warme bronnen, geisers en het vulkanisme. Yosemite National Park, vlakbij San Francisco, staat bekend om de enorme granieten rotsen die zijn ontstaan door gletsjers.

Mysterieuze roze-oranje rotsformaties zijn te vinden in het Bryce Canyon National Park in Utah, hier kijk je je ogen uit. En dan nog een van de zeven natuurlijke wereldwonderen; Grand Canyon National Park, een enorm grote maar ook zeer diepe canyon in Arizona.

Central Park in New York

Ook New York kent zijn rustige plekken en die zijn prima te doen met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Central Park met leuke speeltuintjes, uitgestrekte grasvelden en rotsen waar kinderen op kunnen klimmen. Rondom Central Park zijn vele musea te vinden zoals: het American Museum of Natural History, Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum en Musea New York.

Tip: koop vooraf een kaartje, dat scheelt je zo een uur wachten in de rij. Doe dit online op de website van het museum die je wilt gaan bezoeken. Je kunt ook kortingscoupons verzamelen die je overal tegen zult komen in New York. Toch wat meer actie? Ga dan lekker fietsen met een tour van Baja Bikes langs alle highlights van New York.

Het Wilde Westen van Californië

Cowboys en indianen doen het vrijwel altijd goed bij kinderen. Hiervoor moet je echt aan de Westkust zijn. Houd je meer van glitter en glamour, neem dan eens een bezoekje aan de filmset van Hollywood of ga voor veel elite en beroemdheden naar het vakantieparadijs Palm Springs.

Houd je meer van wandelen, dan kan dat hier ook. Tijdens het wandelen zul je veel te weten komen over de Agua Caliente Cahuilla Indianen die er vroeger hebben gewoond. Je komt rotstekeningen van de indianen tegen maar ook voedselverwerkingsgebieden en dammen. En voor wat meer spanning kun je de kinderen meenemen naar een speciale kids tour door Alcatraz, de beroemde gevangenis waar Al Capone heeft vast gezeten. Let op, de tour voor Alcatraz zit al weken van te voren vol, dus als je er heen wilt dan moet je een paar weken van te voren alvast de kaartjes online boeken.

Vraag een ESTA aan

Heb je inmiddels al besloten waar je naartoe zou willen in Amerika? Vraag dan eerst voor het hele gezin een ESTA visum voor Amerika aan. Dit is een elektronische reistoestemming die je online kunt aanvragen.

Hiervoor heb je een paspoort nodig, het verblijfadres in Amerika (indien van toepassing) je betaalpas, de gegevens van je werkgever (indien van toepassing) en een nood contact persoon binnen of buiten Amerika. Let op: je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na de geplande datum van terugkomst.

De ESTA is gekoppeld aan je paspoortnummer en is twee jaar geldig. Mocht je paspoort in de tussentijd verlopen, dan vervalt de ESTA automatisch. Met een ESTA mag je 90 dagen in Amerika verblijven. Voor elk kind dient ook apart een ESTA aanvraag ingediend te worden.

De ESTA kun je aanvragen bij  de Official ESTA Application Website.