Glamping, origineel kamperen

Bij veel reisorganisaties kun je niet alleen in luxe safaritenten en stacaravans overnachten, maar ook in bijzondere accommodaties zoals een tipitent, boomhut, wigwam, etc. Hier vind je een overzicht van deze leuke accommodaties.

Overzicht Glamping accommodaties


Als een Indiaan

Slapen in een Wigwam Deluxe met attractiepark Slagharen om de hoek. De Wigwams zijn nieuw gebouwd in 2014. Elke Wigwam heeft de faciliteiten van een volledig ingerichte bungalowtent met een ingerichte keuken, meubilair, flatscreen, eigen douche, toilet en wastafel. De Wigwam biedt plaats aan maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen.


Hoog boven de grond

Slapen in een Airlodge, bewonder de sterrenhemel vanuit je bed! De Airlodge heeft twee verdiepingen, een begane grond en eerste verdieping. Het tweepersoonsbed met uitzicht op de sterrenhemel ligt op de eerste verdieping, en de kinderen slapen in een echte bedstee. De Airlodge is voorzien van een eigen keuken met gezellige eethoek, badkamer met douche en toilet en buiten zak je onderuit in een van de luxe tuinstoelen. Halverwege de pagina staat de infomatie over de Airlodge. De Airlodge vind je op 11 campings in Italië, en in Nederland op camping Gulperberg (Limburg).

Slapen in een Sky Lodge of een Tent op Pootjes: hoog boven de grond slapen in een bijzonder kunstwerk. Artcamp is een combinatie van 3 koepelvormige tenten. De koepels zijn op verschillende niveaus geplaatst en vormen samen een soort tentendorp. De koepel op de begane grond dient als gemeenschappelijke ruimte en heeft een ingerichte keuken. Beide koepels daarboven zijn ingericht als slaapkamers (1 gezin per slaapkoepel). Per slaapkoepel is er één groot halfrond bed. In het midden de ouders, aan de zijkant de kinderen, gezellig! Artcamp is voorzien van elektriciteit, water en verlichting. Artcamp vind je op Camping de Hertshoorn op de Veluwe.


In een woonwagen

Pipowagen: even terug in de tijd van Pipo de Clown. Kamperen, maar dan nèt even anders. De woonwagen straalt een bijzondere sfeer uit, is compleet ingericht, en geschikt voor maximaal 4 personen. Er is een tweepersoonsbed met erboven 2 opklapbare éénpersoonsbedden. Binnen is een opklapbare tafel met stapelbare krukjes, en buiten is een tuinset. Je kunt zelf bepalen waar de woonwagen komt te staan: zoek een mooie plaats uit op de camping en zij zorgen ervoor dat de woonwagen daar komt te staan. Of kies een Pipowagen op het strand.


In de natuur

Avontuurlijk overnachten in de Pod, een robuuste slaapplek in de natuur. Helemaal één met de natuur en toch de luxe van een heerlijk warm bed, privé toilet en een buitenkeuken. De Pod is uniek gelegen in de heuvels, heeft 4 slaapplaatsen, is verwarmd, en dus ook geschikt voor in de winter. De Pod kun je vinden op camping de Jutberg in Laag-Soeren, Veluwe.


In een woudlodge of zwerfhut

Slapen in een Woudlodge. De Woudlodges beschikken over 2 slaapkamers, en staan achterop de camping op een mooi veld met zicht op een speelhofje. De Woudlodge heeft een badkamer met douche en toilet, zithoek, eettafel en een compleet ingericht keukenblok met 4 gaspitten, koelkast, vaatwasser, Senseo-apparaat en een magnetron.

Slapen in een Zwerfhut. De 2 zwerfhutten staan op een veldje met een speelhofje. Vlakbij de grote speeltuin en rotswaterspeeltuin. Ideaal als je geen kampeermiddel hebt, maar toch lekker in de buitenlucht je vakantie wilt vieren. De Zwerfhut is ingericht voor maximaal 4 personen.


Meer Glamping

Voor meer informatie over Glamping kun je verder nog kijken op: Glamping met kinderen.